Через байдужість чиновників страждають люди: Сміття із Жовкви на Львівщині не вивозять уже третій тиждень

У місті може статися сміттєвий колапс.

Ілюстрація: ЖЖ

Містечко Жовква, що на Львівщині, потопає у смітті. Тут назріває справжнє екологічне лихо. Гори непотребу розкладаються біля сміттєвих контейнерів. Багато сміття назбиралось навіть під вікнами школи. Про це йдеться в сюжеті інформаційної програми «Перші про головне. Львів» на телеканалі ZIK, повідомляють Патріоти України.

Ситуація зі сміттям біля навчального закладу вкрай критична. Весь бруд від відходів стікає у відкриту каналізацію, а звідти – у річку. «Контейнери стоять між школою і річкою. От потепліє, все розтане і потече. Як гадаєте, куди? Правильно, у підземні води! А ми що маємо їсти і пити?» – непокоїться жителька міста Тетяна Кравець.

Екологи теж б’ють на сполох. Адже сніг уже почав танути, і, очевидно, ризик отруїтися шкідливими токсичними речовинами зростає. «Інфільтрат зі сміття потрапляє прямісінько в ґрунт. Таким чином, інфільтрат просочується у рівчаки і дістається колодязів», – пояснює еколог Ігор Муравський.

Мер міста пояснює, що жоден полігон не хоче приймати жовківське сміття, тому забрати його нікуди. У грудні місто оголосило конкурс на вивезення твердих побутових відходів. Переможцем стала єдина компанія, яка подала заявку на участь.

Договір із компанією, яка вивозитиме сміття, ще не підписано. Тому наразі жовківчани змушені терпіти сусідство із непотребом.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...