Через дитину-інваліда: На Чернігівщині розгорівся гучний скандал у школі (відео)

У селі Смяч Чернігівської області хлопчика з інвалідністю зацькували у школі. Марку дев'ять років, і у нього затримка розвитку через рідкісну хворобу Фара - надлишок кальцію у тканинах мозку. Він перебуває у навчальному закладі другий рік, його батьки теж тут працюють, йдеться у сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Скаржитися на Марка батьки почали тільки в цьому році. Вони кажуть, що він "обіймається, спідниці піднімає, обзивається". При цьому його мати Оксана Коротка вважає, що це симетрична відповідь на її скарги на адміністрацію школи, а діти її сина постійно провокують.

"Волосся у нього довге на руках, вони його чіпали, він розлютився, почався напад, спровокували епілептичний напад. У школі дисципліни немає, робота не проводиться з дітьми про інклюзивне навчання, щоб правильно реагували на цих дітей", — зазначила вона.

"Заклад працював у звичайному ритмі, ніхто ніколи не скаржився, можливо, десь колись була якась підміна. Це сільська місцевість, розумієте, вчитель може не доїхати вчасно, всі ми люди і транспорт ламається, все це є, але ніколи не звикли на будь-яку річ скаржитися. Хочуть чотири вчителі написати заяву", — каже в. о. директора школи Тимофій Ковальчук.

Батьки школярів погрожують дітей забрати зі школи. "Я не хочу сказати, що Оксана погана, може, вона золота, але у людини стався зрив, у неї троє дітей-інвалідів, вона розлютилася на весь світ, розумієте, скарги йдуть на всіх, кого можна", — вважає одна з них.

Також повідомляється, що ситуація у школі зайшла у глухий кут. Тим часом Оксана вже має одну догану. Її чоловік — учитель праці — дві, за недотримання трудової дисципліни. Мати Марка вважає, що таким чином всю сім'ю виживають зі школи.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...