Через дитину-інваліда: На Чернігівщині розгорівся гучний скандал у школі (відео)

У селі Смяч Чернігівської області хлопчика з інвалідністю зацькували у школі. Марку дев'ять років, і у нього затримка розвитку через рідкісну хворобу Фара - надлишок кальцію у тканинах мозку. Він перебуває у навчальному закладі другий рік, його батьки теж тут працюють, йдеться у сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Скаржитися на Марка батьки почали тільки в цьому році. Вони кажуть, що він "обіймається, спідниці піднімає, обзивається". При цьому його мати Оксана Коротка вважає, що це симетрична відповідь на її скарги на адміністрацію школи, а діти її сина постійно провокують.

"Волосся у нього довге на руках, вони його чіпали, він розлютився, почався напад, спровокували епілептичний напад. У школі дисципліни немає, робота не проводиться з дітьми про інклюзивне навчання, щоб правильно реагували на цих дітей", — зазначила вона.

"Заклад працював у звичайному ритмі, ніхто ніколи не скаржився, можливо, десь колись була якась підміна. Це сільська місцевість, розумієте, вчитель може не доїхати вчасно, всі ми люди і транспорт ламається, все це є, але ніколи не звикли на будь-яку річ скаржитися. Хочуть чотири вчителі написати заяву", — каже в. о. директора школи Тимофій Ковальчук.

Батьки школярів погрожують дітей забрати зі школи. "Я не хочу сказати, що Оксана погана, може, вона золота, але у людини стався зрив, у неї троє дітей-інвалідів, вона розлютилася на весь світ, розумієте, скарги йдуть на всіх, кого можна", — вважає одна з них.

Також повідомляється, що ситуація у школі зайшла у глухий кут. Тим часом Оксана вже має одну догану. Її чоловік — учитель праці — дві, за недотримання трудової дисципліни. Мати Марка вважає, що таким чином всю сім'ю виживають зі школи.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...