Через коментар в соцмережі: Українського активіста в Криму окупанти звинуватили в екстремізмі

Ігор Мовенко знаходиться під підпискою про невиїзд. Згідно зі статтею, за якою його звинувачують, українцеві може загрожувати до п'яти років позбавлення волі.

Ігор Мовенко. Фото:Радио Свобода

В окупованому Криму українця Ігоря Мовенка звинувачують у закликах до екстремістської діяльності через його коментар у Вконтакте. Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передають Патріоти України.

Йдеться про коментар в групі Крим-Україна, який був написаний влітку 2016 року і висловлював проукраїнську позицію.

Мовенко знаходиться під підпискою про невиїзд. Згідно зі статтею, за якою його звинувачують, українцеві може загрожувати до п'яти років позбавлення волі.

7 вересня 2016 року Мовенка побили в Севастополі за те, що на рамі його велосипеда була символіка батальйону "Азов". Лікарі діагностували у нього відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми.

Справу через побиття українця не відкрили, але виписали йому дві тисячі рублів штрафу "за розповсюдження нацистської символіки".

16 грудня 2016 року в Севастополі співробітники ФСБ приїхали на роботу до Мовенка і вивезли його, вилучили робочий комп'ютер. За словами українця, його били і погрожували відправити в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.

Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...