Через нього загинули діти: Героя-рятувальника з Кемерового викрили у цинічній брехні

У момент пожежі чоловік проігнорував прохання потерпілого, який вказав йому найкоротший шлях до кінозалу, де на той момент залишалися живі люди. І відправився в інший бік - дорогоцінний час було втрачено.

Ілюстрація: pravmir.ru

У російському Кемеровому знову розгорівся скандал - цього разу навколо начальника пожежного ланки Сергія Геніна, який працював у торговому центрі "Зимова вишня". ЗМІ в Росії раніше представили його як героя, який рятував людей у вогні, однак батьки загиблих дітей розповіли свою правду, повідомляють Патріоти України з посиланням на "МС".

На даний момент цю версію також підтримують і слідчі. Так, як з'ясувалося, в момент пожежі Генин проігнорував прохання потерпілого, який вказав йому найкоротший шлях до кінозалу, де на той момент залишалися живі люди. І відправився в інший бік - дорогоцінний час було втрачено. "30 березня начальник варти Сергій Генин був ще героєм. Кореспонденти федеральних телеканалів брали у нього інтерв'ю. Вище керівництво саме його делегувало офіційно відзвітувати перед журналістами", - пише видання.

Однак, батьки трьох загиблих дітей Олександр Ананьєв з дружиною Ольгою Ліллевяле розповіли зовсім інше. "Я ж намагався врятувати своїх дівчаток, - розповідає Олександр. - Коли почалася пожежа, кинувся до кінозалу. Пробрався на четвертий поверх, хтось простягнув мені змочену у воді ганчірку, я притулив її до рота - і рвонув до залу. Метрів через 20 я почав задихатися. Повернувся назад. Зробив другу спробу. Але ледве зміг просунутися на 20 метрів. Тоді я спустився вниз по сходах, де зіткнувся з пожежниками. Я повів їх в сторону залу. Поки ми піднімалися на четвертий поверх, шлях нам перегородив якийсь чоловік (той самий Сергій Генин - ред.). Він почав кричати , щоб усі бігли за ним, мовляв, він знає, де вогнище загоряння. І пожежники пішли за його наводкою. Я кричав їм услід, що в іншій стороні залишилися діти, що вони задихнуться від гару. Але мене не почули". Слідчі довели, що Сергій Генин дійсно відправив свою ланку до дальнього сходового отвору.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.