Через "покращення": На українців чекає комунальна катастрофа і величезні борги

Підняття мінімалки і пенсії стане однією з причин втрати частиною українців субсидій.

Ілюстрація: kherson.net.ua

На українських пенсіонерів чекає справжня катастрофа через перегляд розмірів субсидій. Зокрема, це пов’язано з переглядом розміру пенсій в рамках “осучаснення”, а також через майбутнє зростання тарифів на комуналку, повідомляють Патріоти України з посиланням на politeka.net.

Так, в середньому пенсії підняли на 232 грн, проте деяким пенсіонерам пощастило - їх пенсії зросли майже на дві тисячі гривень. У зв’язку з цим вони очікують, що все "покращення" пенсій піде на оплату комунальних послуг за новими тарифами.

"Дочка каже, мовляв, мамо, а як ми тепер за газ будемо платити, якщо ти отримуєш 4 тис. І мені з чоловіком додали через мінімальну зарплату, тепер офіційно у нас не по 1500 грн, а у кожного - майже по 4 тис. А взимку у нас багато газу горить, без тепла ми не проживемо, доведеться піч дровами топити", - розповідає одна з пенсіонерок.

Однак експерти відзначають, що субсидію, яку нарахували на цей опалювальний період, вже ніхто не відбере, проте вже навесні більшість пенсіонерів може втратити право на комунальну знижку. Скільки субсидій українці недорахуються в наступному опалювальному сезоні, залежить від ціни на газ і комунальних тарифів.

А екс-перший заступник мера столиці Олександр Мазурчак пояснює, що кількість одержувачів субсидій залежить і від тарифів на ЖКГ.

"А тарифи не перестають рости. Ось в Києві з липня квартплата виросла в два рази. У деяких містах піднімаються розцінки на тепло і водопостачання. Інша справа, що у держави немає грошей на компенсацію субсидій підприємствам, які надають комунальні послуги", - нагадує він.

У той же час десятки тисяч українців позбавляються субсидій через борги. За новими правилами Кабміну, якщо сім’я заборгувала понад 340 грн за послуги ЖКГ, то пільгу їй не нараховують. На сьогоднішній день, десятки тисяч українців вже позбулися права на субсидію через такий незначний борг.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...