Через власні борги по комуналці: У Миколаєві чоловік хотів підірвати дев'ятиповерхівку (фото, відео)

Через потенційну небезпеку для життя людей поліцейські екстрено провели евакуацію трьох десятків жителів багатоповерхівки.

Зловмисник був нетверезим. Фото: прес-служба нацполіції.

13 лютого могло стати в Миколаєві трагічним днем. Близько 14:00 на «102» зателефонував чоловік і повідомив, що, зачинившись у своїй квартирі, він відкрив вентиль на газовій колонці і плиті, щоб підірвати дев'ятиповерховий будинок по вулиці Новобузькій в Інгульському районі, передають Патріоти України.

«Я не хочу жити, повідчиняв тут все. І даю вам шанс знайти, де це», - сказав той, що дзвонив, який все ж повідомив свою адресу. На місце виклику оперативно прибули патрульні, керівництво райвідділу поліції і співробітники слідчо-оперативної групи, фахівці вибухотехнічної та кінологічної поліцейських служб, рятувальники та бригада швидкої допомоги. У будівлі дійсно був сильний запах газу.

Після численних вимог відкрити двері своєї квартири на п'ятому поверсі зловмисник погодився впустити в будинок тільки працівників газової служби. У цей момент його і затримали.

У квартирі панував безлад, газові вентилі відкриті. 40-річний «підривник» був сильно п'яний. Виявилося, що живе він один. А причиною свого неадекватного вчинку назвав багатотисячні борги по комунальним платежам.

На питання про те, чи розумів, що разом з ним могло загинути багато ні в чому не винних людей, відповів, що тоді про це не думав. Чоловіка відвезли в райвідділ поліції. Як повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області, дії зловмисника кваліфіковані як замах на вбивство двох і більше осіб. Санкція статті КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...