Чого боїться режим: У Росії активіста кинули за грати… за гумову качку у вікні

Його визнали винним за ч. 8 ст. 20.2 КоАП (повторне порушення правил проведення мітингу).

Фото: ЗМІ

У РФ активіст руху "Весна" Артем Гончаренко на 25 діб заарештований в Санкт-Петербурзі за те, що під час акції "Страйк виборців" він розмістив у вікні будинку велику надувну качку, повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC.

Гончаренка доставили в поліцію 25 лютого за виході з будинку. Активіст разом з другом збирався йти на мітинг пам'яті політика Бориса Нємцова.

"Активіста звинуватили у порушенні під час участі в акції на підтримку Олексія Навального 28 січня, під час якої Гончаренко демонстрував надувне каченя з вікна будинку поруч з Площею Пролетарської диктатури, де проходила акція", - повідомив Інтерфаксу федеральний координатор руху "Весна" від Петербурга Богдан Литвин.

Адвокат Ірина Хрунова не змогла пояснити логіку рішення про арешт. "Ймовірно, суд вирішив, що таким чином активіст взяв участь у заході", - припустила вона.

26 березня 2017 року десятках міст Росії пройшли протести проти корупції, організовані опозиціонером Олексієм Навальним. Були затримані сотні людей. У розслідуванні політика про резиденції російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва фігурував "будинок для качечки". Символом акції стала гумова качка.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...