Чому деякі люди швидше підхоплюють застуду: Вчені дали відповідь

Наявність у тілі риновіруса ще не означає, що розвинеться повноцінне захворювання. Єльський університет з'ясував: ризик хвороби особливо підвищений у курців (комбінований вплив токсинів у димі і вірусів порушує захисну систему в носовій порожнині), повідомляють Патріоти України.

Вчені проаналізували клітини легенів і носової порожнини групи добровольців. Ці клітини піддали дії вірусу, щоб дослідити першу лінію захисту проти вірусної інфекції. Виявилося, обидва типи клітин реагували на вірус. Спостерігалася не тільки противірусна відповідь, але й окислювальна реакція (захист проти тютюну і пилку).

Однак ці захисні реакції не діяли одночасно. Тобто включалася або одна, або інша система. В цілому клітини краще справляються з вірусною атакою, ніж з димом. Але коли клітини піддавали впливу сигаретного диму, а потім риновіруса, захист проти вірусу слабшав.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...