Чому Кримський міст просідає та руйнується: Названо головну причину

Просідання Кримського мосту, який з'єднує незаконно анексований півострів з Росією, є наслідком порушення технології будівництва. Окрім того, РФ змінила свої державні будівельні норми для того, аби узаконити його спорудження, адже воно тривало з порушенням технологій і законодавства. Про це розповів експерт державного управління у сфері містобудування Віктор Глеба, повідомляють Патріоти України.

Архітектор нагадав, що палі Кримського мосту на двадцять метрів не доходять до скелястого ґрунту. Ці просідання мосту – це наслідок порушення технології будівництва. Арка прогону, те що власне називається мостом, вона стоїть на опорах, які просідають. А за їхнім законодавством і державними нормами вона мала стояти винятково на скелястому ґрунті, – пояснив він.

Окрім того, експерт зауважив, що в окупованому Криму в принципі немає матеріалів, які необхідні для побудови мостів. Зокрема, за його словами, йдеться про граніт і щебень.

"І їм зараз треба робити так звані "пригрузи". Тобто великі бутові камені треба з величезною швидкістю і у великих кількостях занурювати, щоб привантажити опори, які просто видавлюються ґрунтом", – розповів Глеба.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...