Чому ж зростають ціни? Українські аграрії зібрали рекордний врожай зернових

Цьогоріч врожаї жита та ячменю є майже рекордними і можуть цілком забезпечити внутрішній ринок. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час засідання уряду, передають Патріоти України.


"По завершенню збирання ранніх зернових. У цьому році в деяких регіонах ми отримали нові історичні рекорди врожайності. Ми отримали рекордну врожайність таких культур, як жито і ячмінь. Загалом валовий збір групи ранніх зернових у пшениці становить 25,7 млн тонн при тому, що внутрішнє споживання – 9,6 млн тонн, у тому числі для харчових потреб – 4,7 млн тонн", – розповів урядовець.

Також Мартинюк відмітив, що Україна – одна з небагатьох країн світу, які можуть дозволити собі експорт половини вирощеного зерна. Цього року українцям вперше не доведеться імпортувати жито, а збори ячменю повністю забезпечують потреби внутрішнього ринку.

"Загалом урожай по ранніх зернових цьогоріч є другим за об'ємом за всю історію незалежності. Минулого року був рекордний", – додав Мартинюк.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...