Чому жінки живуть довше: Вчені довели, що домашнє прибирання продовжує життя

Корисний набір різноманітних рухів без надмірних навантажень оптимально сприяє загальному тонусу і довголіттю. Ну, а футбол по телевізору особливо на дивані, під пиво і чіпси - гірше не придумаєш фізичному та емоційному здоров'ю.

Вчені довели, що будь-яка щоденна фізична активність загальною тривалістю 150 хвилин в тиждень продовжує життя, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Причому вид активності абсолютно не є принциповим. Може бути як тренування в залі, так і піша прогулянка або прибирання будинку. Однак прибирання, в силу об'єктивних причин, у більшості сімей заняття регулярне, і переважно це «привілей» прекрасної статі.

У дослідженні вчених взяли участь понад 140 тисяч добровольців з 17 країн у віці від 35 до 70 років. Результати спостереження показали, що у тих людей, які активно рухаються не менше 150 хвилин на тиждень, ризик смерті в цілому знижується на 28%, а ймовірність смерті від захворювань серцево-судинної системи знижується на 20%. Ці цифри підтверджують рекомендації ВООЗ.

Основний висновок вчених: корисний будь-який вид активності. Для нашого тіла не потрібний дорогий абонемент в спортзал. Прогулянка може бути такою ж корисною, як і година роботи в саду або миття підлоги. Про це заявив керівник дослідження, професор Скотт Лір з лікарні Святого Павла в Ванкувері.

Експерт радить замінити каву-брейки прогулянками, короткі дистанції долати пішки або на велосипеді, ніж на транспорті.

"Це було найжахливіше": Археологів вразили скелети без рук та ніг, знайдені на зруйнованій базі Гітлера (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 22:16

Археологи-любителі знайшли п’ять людських скелетів без рук і ніг на території комплексу "Вовче лігво" (Wolfsschanze) – місця базування ставки Адольфа Гітлера в часи Другої Світової війни, а сьогодні популярного туристичного об'єкту. І науковці не впевн...

Криму загрожує неминуче екологічне лихо: Експерт розповів про небезпечні природні процеси

вівторок, 7 травень 2024, 21:43

У тимчасово окупованому Криму висихають річки. На думку еколога Євгена Хлобистова, це відбувається через недостатні опади. Про це повідомив Кримськотатарський Ресурсний Центр на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України. У...