"Чорне золото" збагачує не всіх: У мережі показали, як насправді живуть нафтовики в Азербайджані (фото)

Фото: ЗМІ

Німецький фотограф Тобі Біндер приїхав в Азербайджані, щоб побачити влаштовані нафто- і соледобувні галузі. Робота на них важка, люди бідні, а доходи витікають невідомо куди, повідомляють Патріоти України.

Добувати нафту почали ще у 18 ст. З появою двигуна внутрішнього згоряння і зростанням попиту обсяги видобутку нафти тільки росли - до 1900 року Азербайджан забезпечував вже половину всієї нафти в світі. До розробки родовищ в Західному Сибіру 80% радянської нафти добували тут.

"Гроші люблять цю землю. Сотні років тому їх приносила сіль, а тепер - нафту. Біда тільки в тому, що ні чоловіки, цілодобово видобувні сіль з соляних озер, ні жінки, що працюють на нафтових родовищах, цих грошей не бачать і не отримують. Ті мільярди, що дає азербайджанська нафта, кудись витікають", - каже фотограф.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...