"Чорний четвер": Окупанти влаштували велику облаву на кримських татар

Російські окупанти вторглися з обшуками в будинки кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху.

Ілюстрація: ЖЖ

У Білогірську в окупованому Криму окупанти нагрянули з обшуками в будинку кримськотатарських підприємців та активістів. Як зазначив у себе на сторінці в Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу і депутат Верховної Ради України (БПП) Рефат Чубаров, обшуки тривають з самого ранку, повідомляють Патріоти України.

"Російські окупанти вторглися з обшуками в будинки кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєва, а також у їхніх дорослих дітей, які проживають окремо", - написав він.

За його інформацією, одночасно обшуки проводяться в приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної кримської фірми по дистрибуції продуктів харчування "КримОпт", що належить братам Веліляєвим.

"По всіх місцях проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлені оточення по периметру місць проведення обшуків. Операцією керують співробітники ФСБ Росії", - додав Чубаров.

Відзначається, що в Білогірську біля офісу "КримОпта" зібралися близько 400 осіб. Також до інших місць проведення обшуків прибувають кримські татари.

На незаконні дії окупантів відреагувало Міністерство закордонних справ України. "Рішуче засуджуємо нові незаконні обшуки в окупованому Криму. Дискримінація кримських татар. Докази злочинів подамо в міжнародні суди", - написала в Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...