Чудо-напій, доступний всім: Вчені розповіли, що захищає від інфаркту

Вчені з Великобританії заявили, що зелений чай захищає від інфаркту. Зокрема, мова йде про компонент зеленого чаю (епігаллокатехін-3-галлат), повідомляють Патріоти України.

Співробітники Ланкастерського і Лідського університетів змогли переконатися в своєму новому дослідженні в тому, що спостережуваний ними катехін зеленого чаю руйнує і розчиняє потенційно небезпечні білкові бляшки, якіналипають на внутрішні стінки судин і артерій і сприяють тим самим розвитку атеросклерозу.

Атеросклероз характеризується скупченням жирового матеріалу всередині артерій - з цього жиру формуються атеросклеротичні бляшки, які ростуть у розмірі і порушують нормальний кровотік. У результаті зростає ризик серцевого нападу або інсульту.

Чи означає нове дослідження, що вживанням зеленого чаю можна знищити атеросклеротичні бляшки і уникнути інсульту? На жаль, ні. Можливо тільки зменшити вірогідність хвороби. Для повного руйнування бляшок потрібно випити надто велику кількість напою. Однак вчені ведуть активні пошуки оптимальних способів транспортування епігаллокатехіна-3-галлата до бляшок - наприклад, шляхом ін'єкції.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...