Чи рятує вакцинація від грипу? Лікар розставив крапки над "і" (відео)

У зв'язку з початком сезону грипу в Україні людям варто задуматися про вакцинацію, а також дотримуватися кількох простих правил, щоб знизити ризик захворіти. Про це розповів лікар-інфекціоніст вищої категорії, кандидат медичних наук Юрій Жигарєв. За словами фахівця, вакцинуватися ще не пізно, повідомляють Патріоти України.

"Після щеплення імунітет до грипу виробляється 3-4 тижні... Хоча прогнозували (епідемію - ред.) на жовтень, ми ще не бачимо такого підйому захворюваності. Якщо буде епідемія, то вже наприкінці жовтня або пізніше - в грудні і далі. Тому є сенс, якщо є у вас наснага, можливість і бажання, вакцинуватися від грипу", - розповів Жигарєв.

Водночас, лікар зазначив, що вакцина від грипу не може убезпечити на 100%. "Щодо ефективності цих вакцин - ми хочемо, щоб вони були більш ефективними, ніж зараз. По-перше, є три віруси грипу - А, В і С. Якщо ми беремо одну вакцину, прийшов інший грип, і вона вже не діє як треба", - пояснив він.

Жигарєв дав кілька простих рекомендацій: "По-перше, підтримуйте свій імунітет на нормальному рівні, по-друге, уникайте скупчення людей у закритих приміщеннях, масових заходів; по-третє, мийте руки, оскільки через брудні руки інфекція теж передається". Наостанок лікар нагадав, що віруси не лікуються антибіотиками.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...