Чи то карма, чи то бумеранг: Буряти масово отруїлися на велике християнське свято

Стан постраждалих медики оцінюють як середньої тяжкості.

Ілюстрація: kolizhanka.com.ua

У неділю, 14 січня, в Бурятії у 133 відвідувачів кафе "Шулендо" в Улан-Уде діагностували сальмонельоз, повідомляють Патріоти України з посиланням на управління Росспоживнагляду по Республіці Бурятія РФ.

"За даними на ранок 14 січня за медичною допомогою з симптомами отруєння звернулися 133 людини, 64 з них госпіталізовані", - повідомили в прес-службі.

Відомо, що серед госпіталізованих - 12 дітей. У той же час місцеві ЗМІ повідомляють, що кількість хворих на сальмонельоз після відвідування кафе "Шулендо" становить 85 осіб, у тому числі 13 дітей у віці від 10 до 17 років.

Дані про кількість постраждалих різняться через те, що кількість хворих ще уточнюється, так як деякі люди двічі зверталися за медичною допомогою або зверталися в дві різні медустанови.

Перебіг захворювання госпіталізованих оцінюється як середнього ступеня тяжкості, у частини хворих діагностовано сальмонельоз.

Люди з симптомами гострої кишкової інфекції почали надходити в медустанову в кінці робочого тижня. Постраждалі відвідували кафе "Шулендо" з 8 по 11 січня 2018 року, зокрема споживали салат "Цезар".

На даний момент робота закладу припинена, проводиться епідеміологічне розслідування, вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 236 КК РФ ("Порушення санітарно-епідеміологічних правил, що призвело з необережності до масового захворювання або отруєння людей").

Кафе "Шулендо" в Улан-Уде - це мережа закладів, в різних районах міста є чотири точки громадського харчування з такою назвою. Хворі відвідували кафе, яке розташоване в центрі міста.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...