Чи то така дурна, чи заради піару: Наташа Корольова подала до Європейського суду з прав людини через заборону на в'їзд в Україну

Колишня киянка, громадянка РФ, порушила закон України щодо відвідин окупованих територій, зокрема Криму. Міжнародне законодавства та існуюча практика передбачають можливість країни, що постраждала від окупації застосовувати санкції проти порушників.

Наташа Корольова подала позов до Європейського суду з прав людини через заборону на в'їзд в Україну. Про це шоувумен 2 вересня повідомила російському виданню "РИА Новости", зазначають Патріоти України. У жовтні 2016 року СБУ на п'ять років заборонила цій особі в'їзд в Україну "за дії, що суперечать інтересам країни".

Корольова назвала рішення відомства "обурливим прецедентом" і наполягає, що офіційний Київ її боїться. За словами жінки, "поки що подали лише, відправили документи". Вона зазначила, що у вирішенні цієї справи сподівається на "здоровий глузд" суду, і назвала себе "без вини репресованою людиною".

Корольова наголосила, що звинувачення на її адресу з української сторони не відповідають дійсності, і додала, що "правда має перемогти". Наталія Корольова народилася в Києві, але є громадянкою Росії. В інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва" у вересні 2014 року вона повідомила, що ніколи не була громадянкою України. "Я у 1989 році виїхала з Києва до Москви. Це була єдина держава СРСР. І я відразу отримала російський паспорт", – розповіла співачка.

У травні 2016 року, після перемоги Джамали на "Євробаченні", Корольова заявила, що якби була "на 10 років молодшою", то хотіла б представляти РФ на конкурсі. "Щоб, будучи корінною українкою, представляти Росію для відродження тисячолітньої дружби і любові між нашими братніми народами", – заявила співачка.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...