Чим жила Україна у 2018-му: Рік у фотографіях

Патріоти України пропонують згадати найважливіші події року, які стосуються України.

Січень

Акція протесту з вимогою імпічменту президенту України Петру Порошенку, очолювана екс-президентом Грузії Михеїлом Саакашвілі

Лютий

Українець Олександр Абраменко здійснює переможний стрибок на змаганнях із фрістайлу на зимових Олімпійських іграх у Пхенчхані. Золота медаль Абраменка стала єдиною нагородою вищої проби для збірної України на цій Олімпіаді

Березень

Обшук і знесення наметового містечка під Радою

Коллишній народний депутат Надія Савченко показує свою нагороду Героя України перед голосуванням Парламенту про зняття недоторканності і дозвіл на арешт Савченко, підозрювану у державній зраді

Квітень

Зустріч президента України Петра Порошенка і Вселенського Патріарха Варфоломія у Стамбулі. Початок активних дій щодо надання томосу українській церкві.

Активісти із праворадикальної організації С14 громлять табір ромів на Лисій горі у Києві. Ця акція спричинила хвилю суперечок навколо ромів в Україні.

Травень

Жалобна табличка із портретом російського журналіста Аркадія Бабченка, "вбитого" напередодні, на воротах посольства Росії у Києві.

Спільний брифінг генпрокурора Юрія Луценка, голови СБУ Василя Грицака та журналіста Аркадія Бабченка щодо спецоперації захопення замовника вбивства журналіста.

14 травня український кінорежисер і політв'язень Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення усіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Фінал Ліги чемпіонів у Києві. Столицю України заполонили фанати "Ліверпуля" і мадридського "Реала".

Перемогу в головному матчі Ліги чемпіонів здобув "Реал".

Червень

Стриптизер виступає перед лідером "Батьківщини" Юлієб Тимшенко під час презентації її політичної програми "Новий курс".

"Марш рівності" у Києві.

Липень

Перші протести "євробляхерів" під Верховною Радою.

Акція до дня народження українського кінорежисера і політв'язня Олега Сенцова, який кількома місяцями раніше оголосив безстрокове голодування, перебуваючи у в'язниці у Лабитнангі.

Голову правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна невідомі облили зеленкою та закидали тортами біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури невідомі закидали тортами. Згодом потерпілого відвезли до лікарні. Напад стався під час акції під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Напад на активістку і співробітницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк. Невідомі облили жінку сірчаною кислотою біля її дому, коли вона йшла на роботу.

Серпень

Парад незалежності на Хрещатику у Києві.

Загибель лідера ДНР Олександра Захарченка внаслідок вибуху радіокерованої бомби у кафе "Сепар" у Донецьку.

Вересень

Акція "Ніч на Банковій" основною вимогою якої стала вимога розслідування хвилі нападів на активістів у різних регіонах країни.

Наприкінці вересня ФСВП Росії оприлюднила фотографію Олега Сенцова з повідомленням про те, що його вивезли в лікарню для обстеження. 5 жовтня український кінорежисер написав заяву про припинення голодування.

Жовтень

Вибухи на військових складах під Ічнею. На кілька днів околиці міста перетворилися практично на зону бойових дій.

Люди, евакуйовані з населених пунктів, прилеглих до військових складів під Ічнею, ночують у школі у селі Парафіївка.

Один із найбільших в історії України Маршів УПА у Києві.

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла підсумковий турнір WTA.

Листопад

Конфлікт у Керченській протоці. Російські човни атакували українські під час проходу їх через Керченську протоку. Українські моряки були взяті в полон, зараз їх судять у Москві.

Верховна Рада ухвалила постанову про введення на 30 днів воєнного стану в Україні. За даними ЗМІ, головним ініціатором такої реакції на агресивні дії Росії у Керченській протоці був голова РНБО Олександр Турчинов.

Робот-андроїд Софія завітала до Києва.

Смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк і акція вшанування її пам'яті під будівлею Міністерства внутрішніх справ.

Грудень

Об'єднавчий з'їзд українських церков у Софійському соборі.

Президент України Петро Порошенко та митрополит новоствореної Православної церкви в Україні Епіфаній виконують гімн України на Софійській площі після першого виступу перед мирянами.

Запалення головної ялинки країни на Софійській площі.

Джерело: Depo.ua

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...