Дайте нормально працювати: Колектив "Сбербанку РФ" в Україні звернувся до Порошенка з проханням сприяти відновленню їх роботи

​Банк повідомив, що 13 березня близько сотні невідомих осіб заблокували вхід до центрального офісу та понад чотириста співробітників в будівлі банку.​

Вхід до "Сбербанку Росії" замурували активісти. Фото:Цензор.НЕТ

Трудовий колектив українського дочірнього банку російського "Сбербанку" закликав президента України Петра Порошенка вжити термінових заходів для відновлення конституційних прав клієнтів і співробітників та повноцінної роботи установи. Про це пише УНІАН, передають Патріоти України.

Скляні двері та вікна на вході в банк частково у тріщинах і частково розтрощені. Трудовий колектив ПАТ "Сбербанк", який, за даними установи, складається з понад двох тисяч українських громадян, надіслав президенту України відкритого листа.

"Сбербанк" є одним з найбільших українських комерційних банків та здійснює свою діяльність на підставі ліцензії Національного банку суворо в межах українського законодавства, що підтверджують численні перевірки регулятора та контролюючих органів. Ми обслуговуємо понад мільйон українських громадян, тисячі вітчизняних підприємств. Банк є одним з найбільших платників податків в Україні – за останні 3 роки сума всіх податків і зборів, що були сплачені банком до державного та місцевих бюджетів, становила 1,8 млрд грн", - зазначається у листі.

Банк повідомив, що 13 березня близько сотні невідомих осіб заблокували вхід до центрального офісу та понад чотириста співробітників в будівлі банку. 14 березня невідомі особи продовжують блокувати будівлю та не допускають співробітників до робочих місць, а клієнтів – до здійснення банківських операцій.

"Колектив "Сбербанку" рішуче засуджує свідомий підрив діяльності банку, порушення конституційних прав і особистої свободи українських громадян, які є клієнтами і співробітниками банку. За фактом даних порушень банк неодноразово звертався до правоохоронних органів. Їх реакції чи дій стосовно порушників закону не було", - повідомляється у листі.

Автори листа підкреслюють, що ігнорування закону щодо українського комерційного банку, його колективу та клієнтів впливає не тільки на роботу установи, але і на весь банківський сектор України, викликаючи недовіру вкладників та інвесторів до банківської системи в цілому, а також несприятливо позначається на інвестиційному кліматі в країні, оцінці ситуації в ній та її іміджі на міжнародній арені.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...