​Даремно журналістів вбивали та пресували у катівнях: Бацька домовився - Польща припиняє підтримку найвідомішого опозиційного сайту Білорусі

З 2011 року розгромлена владою редакція Charter97.org на запрошення уряду Польщі перебралась у Варшаву. Однак часи змінюються.

14 лютого, головний редактор сайту Charter97.org Наталія Радіна була запрошена до польського Фонду міжнародної солідарності, де їй повідомили, що підтримка сайту в 2019 році в порівнянні з минулим роком буде скорочена майже вп'ятеро, зазначають Патріоти України.

«Таке різке скорочення допомоги сайту фактично означає його знищення. Польща допомагала нам після того, як редакція сайту була розгромлена в Білорусі, засновник нашого сайту Олега Бебеніна було вбито, журналісти заарештовані, а я потрапила до в'язниці КДБ. У 2011 році редакцію сайту запросило працювати до Варшави Міністерство закордонних справ Польщі, і на протязі цих років основна допомога надавалася через Фонд міжнародної солідарності. Сьогодні нас демонстративно позбавляють підтримки в дні приїзду до Польщі глави нелегітимного білоруського «парламенту» Михайла Мясникович. Ми знаємо, що офіційний Мінськ давно вимагає від польської влади припинення підтримки «Хартії-97».

Останні кілька місяців ми могли працювати завдяки підтримці наших читачів. Ми продовжимо нашу роботу чого б нам це не коштувало. Сподіваємося на журналістську солідарність і підтримку наших читачів.

За вашу і нашу свободу!», - заявила Наталія Радіна.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.