Деклараційний "меч" правосуддя: Справу Володимира Омеляна передали до суду. Міністр замовив шампанське

Йдеться про незаконне збагачення високопосадовця, котре випливає з декларації. Доведеться пояснювати багатомільйонну "дірку".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури Володимира Омеляна в Солом’янський районний суд Києва. Про це 22 лютого повідомляє прес-служба НАБУ, не називаючи імені міністра, але вказуючи посаду.

"Обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури, якому інкримінується незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації (ч.3 ст.368-2 та ст.366-1ККУ), скеровано до Солом’янського районного суду Києва для розгляду по суті", - зазначили у відомстві.

У САП повідомляють, що "працюючи виключно на держслужбі, обвинувачений не міг заощадити достатньо коштів, щоб у 2015 році придбати новий автомобіль преміум класу за понад 1,4 млн гривень та зберігати готівкою 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро". Детективи НАБУ стверджують, відомості в деклараціях міністра відрізняються від достовірних на понад 8 млн гривень.

У свою чергу Міністр інфраструктури заявив, що справою проти нього Національне антикорупційне бюро дискредитує себе як інституцію.

"Закривали десятками інші справи і мямлили, що корупція знизилася, де вона далі цвіте буйним цвітом, а ви її просто "не помічаєте"?! Ви можете дискредитувати мене особисто, але дискредитуєте НАБУ як інституцію набагато сильніше", – каже пан Омелян.

За словами міністра, кошти, витрачені НАБУ на справу проти нього, "перевищують те, що вони вважають за незаконне збагачення, в рази".

"Хлопці, вас дійсно створювали і навчали заради того, щоб ви бігали в пошуках уявних злочинців замість того, щоб боротися із корупцією реальною?!", – пише Омелян у Facebook.

"Сьогодні ввечері обов`язково підніму келих Кримського шампанського за здоров`я більше десятка детективів, які героїчно розслідували впродовж півтора року мою справу, керівництва цієї організації і їх друзів", – каже міністр.

Друг намагався врятувати, але марно: В Одесі чоловік зарізав 16-річного підлітка (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 13:52

В Одесі правоохоронці затримала чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 16-річного школяра. Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передають Патріоти України. Зазначається, що ввечері 6 квітня двоє підлітків йшли додому, коли незнайомі чоловіки попро...

"Бидло не буде з цього сміятись, тому що стане неприємно": Військовий запропонував "Кварталу 95" сюжети для трьох номерів

середа, 8 травень 2024, 13:44

Ветеран АТО і учасник бойових дій на Донбасі Антон Колумбет відреагував на черговий скандал, у який втрапили гумористи студії «Квартал 95» – цього разу вони розбурхали мережу недоречними жартами про військових, передають Патріоти України. Колумбет заз...