Декомунізація по-народному: У Дніпрі облили червоною фарбою радянський пам'ятник (фото)

У громадській організації "С14" заявили, що об'єднання бере на себе відповідальність за цю акцію. Вона нібито приурочена до дня народження Степана Бандери.

Фото:Радіо Свобода

У ніч на понеділок, 1 січня, в Дніпрі невідомі облили червоною фарбою недодекомунізований пам'ятник "учасникам революційних подій, які загинули за встановлення радянської влади в Катеринославі". Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Так, пам'ятник і територія навколо обписані написами "Ганьба", "Серп і молот, смерть і голод", "Слава УПА", а прізвища загиблих комісарів наведені червоною фарбою.

За даними видання, в громадській організації "С14" заявили, що об'єднання бере на себе відповідальність за цю акцію. Вона нібито приурочена до дня народження Степана Бандери.

Варто відзначити, що раніше, в березні 2017 року, в Дніпрі збирали підписи під петицією, де просили демонтувати недодекомунізований пам'ятник "учасникам революційних подій, які загинули за встановлення радянської влади в Катеринославі".

За словами автора звернення Євгена Піскуна, цей пам'ятник на вулиці Каруни на лівобережній частині Дніпра підпадає під дію "законів про декомунізацію", проте досі не демонтований.

Як раніше підтвердили в міській комісії з питань декомунізації, в Дніпрі залишилися не демонтованими близько десятка меморіальних об'єктів, в тому числі і цей пам'ятник.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...