Декомунізація по-одеськи: У місті зібралися перейменувати вулиці, названі на честь героїв АТО та борців за незалежність України (відео)

Пікет активістів, незгодних з рішенням мерії, закінчився штовханиною з поліцією. Співробітники поліції застосували сльозогінний газ та кийки.

Скрін відео

В Одесі планують перейменувати понад півсотні вулиць, зокрема ті, що носять прізвища героїв АТО. До списку також потрапили топонімічні об'єкти, названі на честь борців за незалежність України. Представники патріотичних організацій, незгодні з рішенням мерії, влаштували пікет. Він закінчився штовханиною з поліцією. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу, інформують Патріоти України.

Вулиця Червоних Зорь – така назва була дуже поширена в Радянському Союзі. У травні 2016-го згідно з законом про декомунізацію її перейменували на честь відомого архітектора Бернардацці, саме за його проектом в Одесі збудували філармонію. Але й це не остаточний варіант. Тепер чиновники хочуть назвати вулицю Храмова.

Таких суперечливих топонімічних об'єктів в Одесі понад півсотні. У травні обласна влада видала розпорядження перейменувати частину вулиць на честь героїв АТО та відомих українських діячів. Зараз міські чиновники намагаються оскаржити це рішення.

Біля Приморської райадміністрації, де відбуваються громадські слухання щодо перейменування, активісти розпочали пікет, який перетворився на штовханину з поліцією. Співробітники поліції застосували сльозогінний газ та кийки.

Після сутичок слухання усе ж таки розпочали. Чиновники кажуть – обираючи нові назви, намагалися максимально уникнути політичної складової.

Попри бажання чиновників, учасники громадських слухань постановили ще раз не змінювати назви вулиць. Але тепер останнє слово за мерією.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...