​День Незалежності: "Океан Ельзи" порвав "Олімпійський" святковим концертом (відео)

Для відовлення концертної діяльності провідний рок-гурту України обрав дуже вдало час та місце

Святослав Вакарчук на сцене

Група «Океан Ельзи» завершила перерву в гастролях, давши яскравий концерт на багатотисячному НСК «Олімпійський» в Києві. Глядачі підтримували своїх кумирів вогнями і підспівували майже кожної пісні, зазначають Патріоти України.

«Коли тобі важко» фронтмен групи Святослав Вакарчук присвятив Олегу Сенцової, який голодує в російській в'язниці вже 104 дні. Співак зі сцени закликав звільнити Олега та інших українських в'язнів Кремля.

«У цей день, коли ми тут, є ті, хто не з нами. Це патріоти, герої, яких поза їхньої волі позбавили права святкувати незалежність України у нас вдома. Це політичні в'язні, українці, які перебувають в російських в'язницях прямо зараз. І ми не просто підтримуємо їх морально, ми не просто віддаємо свої душі і серця їм, ми вимагаємо, щоб вони були негайно звільнені», - наголосив Вакарчук.

«Київ, Україна, дайте свій голос!», - закликав він, назвавши українців «неймовірною силою, яку ніхто не переможе».

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...