День розп'яття Христа: Як християни відзначають Страсну п'ятницю у різних країнах світу (фото)

Цьогоріч православна і католицька Пасхи співпадають, тому і Страсну п'ятницю всі християни відзначають в один день.​

Фото:https://www.unian.ua/

В останню п'ятницю перед Великоднем християни відзначають Страсну (або Велику) п'ятницю - п'ятницю Страсного тижня, яка присвячена спогадам засудження на смерть, хресних страждань і смерті Ісуса Христа, а також зняття з хреста його тіла і поховання. Слід зазначити, що в 2017 році православна і католицька Пасхи співпадають, тому і Страсну п'ятницю всі християни відзначають в один день. Про це розповідає УНІАН, передають Патріоти України.

За традиціями православних вірян у Страсну п’ятницю не прийнято співати, гуляти й веселитися. Вважається, що людина, що веселиться у цей день, весь рік проплаче.

Страсна п'ятниця – день особливо суворого посту. Вважається, що у цей день можна їсти лише хліб і пити тільки воду. Також у цей день не можна працювати, щоб ніщо не відволікало від молитов і служб.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...