День Соборності: Громадськість, духовенство, політики з усієї України утворили живий "ланцюг єдності" на мосту через Збруч (відео)

Саме тут 100 років тому зустрілися українці Сходу і Заходу, вийшли на центральну площу м. Підволочиськ і зачитали Акт Злуки.

Сьогодні, 22 січня, громадськість і політики з усієї України разом з представниками духовенства утворили живий "ланцюг єдності" на мосту над річкою Збруч в рамках святкування Дня Соборності.

Було влаштовано видовищне та зворушливе дійство: як і 100 років тому, українці з однієі сторони мосту з боку Тернопільської області і з іншої сторони з боку Хмельницької області, йдучи назустріч один одному об‘єдналися "живим ланцюгом" та заспівали Гімн України. "Обидві колони зустрілися, символізуючи справжню мету єднання двох берегів єдиної України під кольорами волі, боротьби, незламного духу, хліборобської праці та землі", - йдеться в повідомленні однієї з політпартій.

В свою чергу голова Тернопільської обласної організації Аграрної партії Іван Чайківський зазначив: те, що сьогодні під час вшанування величної історичної події зібралося чимало української молоді говорить про те, що вона залишається найбільш прогресивною і рушійною силою. А отже потрібно підтримати молодих людей у щирому прагненні ефективної розбудови країни: цього вимагає не лише історія, але й сьогодення.

Під час урочистостей представники духовенства провели молитву за Україну.

"Мало просто відсвяткувати цей історичний день. Потрібно назавжди усвідомити два титульні слова, які наголошує нам свято - єдність і соборність", - наголосив під час промови Папський місіонер отець Василь Баглей.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих за волю України під час Революції Гідності, на Сході держави та тих, хто долучився до становлення єдиної суверенної та незалежної України.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...