День знань в Україні: У ЗМІ показали, де вчаться діти українських політиків та спортсменів (фото)

Луценко-молодший передумав бути ветеринаром, а внучка Білозір відмовилася йти в школу.

Син Юрія Луценка Віталій пішов в 11-й клас столичної гімназії. Фото:http://www.segodnya.ua/1 вересня за парти в Україні сіли 3 млн 761 тис. дітей, з них майже 394 тисяч - першокласники. Дітей відправили в школи і українські знаменитості. Про це пише Сегодня, зазначають Патріоти України.

Молодший син генпрокурора Юрія Луценка Віталій пішов у 11-й клас київської гімназії №117 недалеко від Хрещатика. На лінійці він стояв у центрі групи однокласниць.

Віталій Луценко стояв посередині між однокласницями"Наш ранок почався з великих нервів: не могли вирішити - синові надягти костюм чи вишиванку під піджак", - розповіла мама Віталія, нардеп Ірина Луценко.

У підсумку Віталій прийшов у вишиванці і без піджака. На лінійці генпрокурор був з охороною. Ірина тримала оберемок з шістьма букетами троянд, а Юрій Віталійович вітав ними викладачів сина і улюблену вчительку, Світлану Хоменко. Жінка навчала англійської ще самого Луценка.

"Юрій навчався в Рівненській гімназії, де я викладала англійську. Так вийшло, що я вчила тата з 1-го по 11-й клас, потім - старшого і молодшого синів. Віталій - добрий і старанний. З цього року вони будуть вчити ділову англійську", - розповіла Хоменко.

За словами Ірини, син любить історію і літературу і все літо готувався до ЗНО.

"Посилено готувався до тестів з англійської, поглиблено вивчає історію і українську. Був період, коли синові подобалася біологія. Ми з чоловіком вже думали, що він захоче стати ветеринаром. Він говорив, що хоче лікувати тільки кішок (собак в дитинстві боявся). Але з віком передумав", - говорить Луценко.

За її словами, Віталій може стати дипломатом і буде поступати на спеціальність, пов'язану з міжнародними відносинами. "Чи буде це університет Шевченка або КІМО, не знаємо поки", - зазначила мати Віталія.

Українська співачка і нардеп від БПП Оксана Білозір відвела в перший клас свою внучку Анну-Марію. Дівчинка буде вчитися в київській приватній школі "Ліко-школа". Маленька сильно плакала і притискалася до мами, через що Білозір навіть жартома пропонувала дівчинці піти додому і піти в перший клас в наступному році.

Онука Оксани Білозір дуже перехвилювалася"Вона просто розуміє, що у неї починається новий етап в житті, хвилюється. А ще вона повинна заспівати пісню на лінійці, це подвійний стрес для дитини", - сказала Білозір. Співачці вдалося заспокоїти внучку, і та виконала хіт своєї бабусі "Україночка".

Екс-прем'єр Криму, а нині нардеп від Блоку Петра Порошенка і глава Української федерації футболу Криму Сергій Куніцин сам привів свою дочку Мілану Куніцину в школу.

Сергій Куніцин з донькою

"Вона ходила в садок, який при цій же школі. Тут дитина може перебувати до самого вечора: з дітьми займаються танцями, співом, їх годують, є безліч гуртків, басейн, вивчають кілька мов. Мілана гарно малює. Хто вечорами перевірятиме уроки - я чи дружина, - поки не вирішували", - розповів Куніцин.

Нардеп розлучився з першою дружиною Галиною Кашаєвою після 28 років спільного життя і одружився на кримчанці Юлії Гогін, яка молодша за нього на 21 рік. З нею він тепер виховує двох її дітей - 15-річного Гліба і 6-річну Мілану.

Колишній інтерконтинентальний чемпіон з боксу В'ячеслав Узелков разом з дружиною Мариною відвели сина Роберта до першого класу вінницької фізико-математичної гімназії, оскільки син проявляє інтерес саме до до точних наук.

Подружжя Узелкових привело до гімназії сина Роберта

"Ми зі Славою хвилювалися більше, ніж Роберт. Адже це наш первісток, він стає дорослим хлопцем. І ми дорослішаємо разом з ним. Я всю ніч не могла заснути, а на лінійці навіть трохи розплакалася", - розповіла Марина Боржемська-Узєлкова.

В'ячеслав Узєлков поділився, що сам відчував себе школярем. "А Роберт абсолютно не переживав. Перед лінійкою тільки запитав у нас: "Мені кульки дадуть?". На лінійці ми стояли спочатку далеко, Роберт весь час намагався знайти нас очима, тому потім ми підійшли ближче, щоб його підтримати", - говорить Узелков .

Син форварда "Шахтаря" і збірної України Євгена Селезньова, Руслан, пішов в 3-й клас, але вперше - в Києві. До цього він навчався в Дніпрі.

"Пошуком нового місця навчання займалася в основному дружина. Але на лінійку я сина відвів. Нас Андрій Миколайович (Шевченко, тренер збірної України. - ред.) відпустив ненадовго, тому я трохи побув - і на базу збірної. Руслан пішов в школу без особливого задоволення. Як вчиться? Не питайте! Нормально. Гени ж передаються", -

Чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин свою другу дитину, Максима, привів до першого класу. Його 11-річна Настя хвилювалася менше, адже вже знає, що її чекає, а ось менший, напевно, ще не зрозумів, що відбувається, говорить Нікішин.

"Начебто готовий до школи, а на лінійці стояв розгублений. Найбільше йому запам'яталося, що його там погодували, дали сосиску. Син вміє читати і писати букви. Максим ходить на плавання і теж буде займатися англійською.

Під час навчального року активно займаюся з дітьми, робимо разом вироби. Якось Настя вже ввечері згадала, що на завтра на малювання їй потрібне кленове листя. І я вночі з ліхтариком пішов за ними в ліс, насилу знайшов. На батьківських зборах буваю. У минулому році після перемоги на Кубку світу в Ріо, зібрання розпочалося з привітань від вчительки і інших батьків. Мені було ніяково, але приємно", - розповів він.

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...