"Денег нет, но вы умрите": Терористи "ДНР" надіслали повістки шахтарям із Макіївки

Ілюстрація: fakty.ictv.ua

В окупованій Макіївці Донецькі області працівники шахт підприємства "Макіїввугілля" отримали термінові повістки з'явитися на медогляд, а потім до військкомату для участі у навчаннях угруповання "ДНР". Про це з посиланням на кілька джерел на підприємстві повідомляє спільнота "У Макіївці" в забороненій в Україні соцмережі "ВКонтакте", повідомляють Патріоти України.

Так, джерело з шахти "Калинівська-Східна" повідомило, що 23 січня після виїзду із шахт майже всій зміні були під розписку вручені повістки. У них наказувалося в терміновому порядку 24 січня з'явитися на медогляд, а 25 січня з речами, документами і сухим пайком з’явитися до військкомату.

У повістці вказана обов'язкова явка, в у випадку неявки – на звороті повістки цілим абзацом перераховані види покарань. Окрім того, повістка мала корінець, який після підпису вирушав назад до військкомату.

Спершу не було уточнень, хто і з якою метою забирає працівників підприємства. Однак після медкомісії стало зрозуміло, що людей відправлять на військові навчання.

"Сьогодні, як повідомляє джерело, після проходження медкомісії, яку пройшли природно всі, людям дали час до вечора відвезти повістку на роботу, а завтра вранці з'явитися в терміновому порядку зібраними у військкомат", – мовиться у дописі.

"Якщо наше джерело все правильно зрозуміло, то організовуються масштабні польові навчання мінімум на тиждень і навіть з невеликою фінансовою допомогою 500 рублів на добу", – зазначається у повідомленні спільноти.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...