Десь посміхається розп'ятий хлопчик: Мережу розбурхало введення в РФ штрафів за фейки

Держдума Росії 7 березня прийняла в остаточному читанні законопроект про блокування фейкових новин, повідомляють Патріоти України.

Згідно з новим законом, власникам ресурсів, які поширили в мережі недостовірну інформацію, загрожує блокування.

При цьому фейковими вважаються новини, які через перекручування фактів створюють загрози суспільству. Серед них: можливу шкоду здоров'ю та життю людей, загрози для роботи важливих об'єктів, порушення порядку та інші.

За виконанням закону стежить Генпрокуратура. Після виявлення подібної інформації в інтернеті її співробітники зобов'язані звернутися до Роскомнадзору з вимогою про блокування мережевого ресурсу.

Наглядове відомство повідомить редакції порталу про виявленому порушенні. Після отримання листа з Роскомнадзору співробітники зобов'язані негайно видалити фейковий інформацію і повідомити про це. У разі невиконання закону ресурс буде заблокований.

У мережі прийнятий закон викликав шквал обурень серед росіян. Коментатори пригадали заяви глави РФ Володимира Путіна і перли кремлівської пропаганди.

"Ну зрозуміло, кисіль та інші зливні бачки можуть брехати і далі, не напружуючись. Ліпота", "Ну пі**ець пі****зі Путіну прийшов офіційно. Тепер за своє публічне балобольство потрібно буде відповідати", "Ну все в Росії знають, хто найбільший брехун. Його часто по ящику показують з роздутою від ботoкса непропорційною головою", "А брехня про теракти, що подаються "вибухами газу" теж буде під забороною?"," Десь посміхається розп'ятий хлопчик", - пишуть в зокрема вони.

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...

"Ти вбив і не отримав покарання?": Культовий актор Алек Болдуїн потрапив в черговий скандал через застрелену ним українку (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 6:24

Відомий актор Алек Болдуїн, якому нещодавно ще раз пред'явили звинувачення за вбивство українки Галини Гатчінс під час зйомок вестерну "Іржа", потрапив знову у скандал. Про це повідомляє видання Metro. . Виявилося, що днями у одній з кав'ярень до ньог...