Дешево продалися: Стало відомо, скільки платять російським "асам" в Сирії, які йдуть на вірну смерть

Ілюстрація: cdn.tvc.ru

На офіційному сайті Міноборони РФ доступною для всіх є інформація про зарплати, посади, місце служби російських військових, зокрема - про пілотів РФ у Сирії, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Фонтанка.ру.

Газета пише, що, знаючи дату народження військовослужбовця та його особистий номер, будь-який користувач мережі отримує доступ до даних про його грошове забезпечення, завдання, які він виконував, та всю історію його служби.

Зазначається, що на сайті Міноборони РФ є посилання на розділ Особистий кабінет, в якому військовослужбовці і цивільні співробітники можуть в режимі онлайн отримати розрахункові листи за будь-який період часу.

За даними розрахункових листів можна дізнатися як розмір отриманих сум, так і подробиці служби. У розділі Вид нарахування вказані не тільки розміри зарпалати за посадою і званням, а й численні надбавки – за особливі умови військової служби, службу в пустельних і гірських районах, виконання завдань, пов’язаних з ризиком для життя.

Спеціальні виплати також визначені для льотних екіпажів, спецпризнченців, підводників і деяких інших категорій військовослужбовців. На сайті Міноборони за особистим номером можна дізнатися і про житлові умови військовослужбовця.

У мережі з’явилися фото документів загиблого майора Романа Філіпова, пілота СУ-25, збитого під час виконання бойового завдання 3 лютого над Ідлібом. У документах чітко видно його особистий номер. Дату народження льотчика блогери встановили по сторінці в соціальній мережі.

Якщо ввести дані в запропоновану сайтом форму, то можна дізнатися, що в середньому в місяць льотчик в званні майора отримує на руки трохи більше 100 тисяч рублів (приблизно 49 тис. гривень).

Виплата за грудень виявилася більшою - 249,5 тисяч рублів, але це з урахуванням додаткового матеріального стимулювання в 140 тисяч рублів, а таке стимулювання, згідно з наказом міністра оброни РФ, може виплачуватися один раз на рік.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...