Десятки "золотих" гектарів: "Влада" Криму продала "націоналізовану" землю "Массандри"

Хто став покупцем землі, не повідомляється.

Кримська влада вперше продала на аукціоні землю на Південному березі Криму, "націоналізовану" після окупації півострова. Про це пишуть События Крыма, інформують Патріоти України.

Ділянка землі біля селища Гурзуф площею 36,4306 гектарів, на яких розташовані виноградники виноробного підприємства "Массандра", була продана за 163,1 млн рублів, тобто всього по 576 доларів за сотку за сьогоднішнім курсом Центробанку РФ.

Як повідомили сьогодні, 26 січня, у прес-службі міністерства внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму, в аукціоні брали участь три претенденти.

Початкова вартість, з якою стартував аукціон, становила майже 149,7 млн рублів, крок аукціону був встановлений у розмірі 3% від початкової ціни - 4,5 млн рублів.

"Всього було зроблено три кроки по підвищенню первісної ціни. У підсумку лот був проданий за 163 164 280 рублів", - відзначили в прес-службі.

При цьому хто став покупцем землі, не повідомляється.

Нагадаємо, 8 грудня 2015 так звана "влада" Криму ухвалила рішення виставити на аукціон земельну ділянку площею 36,5 гектарів біля Гурзуфа.

9 грудня 2015 прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження у зв'язку з наміром кримської влади продати на аукціоні 36,5 гектарів виноградників в районі Гурзуфа (Велика Ялта). Кримінальне провадження відкрито за фактом незаконного заволодіння посадовими особами Радміну Криму землями сільськогосподарського призначення, розташованими на тимчасово окупованій території Криму.

Як заявив прокурор АР Крим Василь Сінчук, якщо аукціон відбудеться, то дії покупця незаконно проданої землі, що знаходиться в держвласності, будуть кваліфіковані як співучасть у злочині.

Про які саме виноградники йде мова, в розпорядженні уряду Криму не повідомлялося. За даними "Центру журналістських розслідувань", мова йде про земельну ділянку, що належить держпідприємству "Гурзуф", що входить до складу підприємства "Массандра", майно якого було "націоналізовано" в перші ж дні анексії Криму Росією і передано у відання Держуправсправами президента РФ.

За інформацією "Центру", це може бути ділянка, що прилягає до дачі російського олігарха Вагіта Алекперова, який оточений власними виноградниками, розбитими на орендованій у держпідприємства "Гурзуф" землі загальною площею понад 17 гектарів.

Орендарем до анексії виступало ТзОВ "Виноградники "Ведмеді", яким робилися спроби, в тому числі і в судовому порядку, приватизувати землю під виноградниками. Однак законодавство України забороняє продаж земель сільгосппризначення, а спеціальний закон додатково захищав майнових комплекс "Массандри".

"Як тобі не соромно, мала б совість": Відома телеведуча, що переїхала до Норвегії, розповіла, як хейтери влаштовують "полювання" на українок в соцмережах

четвер, 2 травень 2024, 22:34

Популярна українська акторка та телеведуча Тала Калатай через повномасштабну війну знайшла тимчасовий прихисток у Норвегії. Туди артистка переїхала з двома дітьми. Акторка розповіла, як живеться українцям за кордоном, передають Патріоти України. Артист...

Встигли вчасно: На Франківщині з охопленого вогнем будинку врятували дитину (фото)

четвер, 2 травень 2024, 22:20

В четвер, 2 травня, у житловому будинку в селі Долиняни Івано-Франківського району сталася пожежа. До місця виклику негайно було направлено рятувальників міста Рогатин і добровольців-вогнеборців села Фрага. Полум'я вдалося приборкати, ніхто не постражд...