Діяли на вокзалі: У Києві зловили банду поліцейських-"перевертнів" (фото)

Фото: ФБ

У Києві 25 січня затримали злочинну групу з числа діючих поліцейських, які "кришували" злодіїв. Про це заявила прес-служба столичної прокуратури на сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Затримано членів організованої злочинної групи з числа діючих співробітників кримінальної поліції на станції "Київ-Пасажирський, під прикриттям яких професійні злодії скоювали злочини на території Київського залізничного вокзалу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що очолював групу підполковник поліції - начальник сектору кримінальної поліції на станції "Київ-Пасажирський".

Він привернув до скоєння злочинів не менше п'яти оперативних співробітників кримінальної поліції і кілька груп грабіжників, які платили правоохоронцям данину за можливість "працювати".

Крім того, злодії систематично ділилися з поліцейськими викраденим у подорожуючих громадян майном.

У поліції уточнили, що 7 членам угруповання оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (термін покарання до 12 років з конфіскацією майна).

Додатково оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України посадовим особам Національної поліції, які входили в організовану групу.

У рамках зазначеного розслідування слідчі і поліцейські провели більше 35 обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження і в службових приміщеннях посадових осіб Нацполіції.

Також підготовлені клопотання про обрання кожному з членів злочинного угруповання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...