"Ви впевнені, що знаєте про яблука все?" - пише на своїй сторінці в Фейсбук лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, повідомляють Патріоти України, і продовжує:
"Є речі, які ми мало цінуємо лише тому, що вони завжди поруч. Ми віримо у надзвичайні властивості "суперфудів", і так мало знаємо про справді цілющі продукти, які є навколо нас. То що ми знаємо про яблука?
Вони багаті клітковиною, зокрема пектином, який поглинає токсини, радіонукліди, канцерогени, дарує свіжий колір обличчю, запобігає атеросклерозу, багатьом видам раку, є хорошою профілактикою алергій, зміцнює імунітет, бо живить корисні бактерії в кишечнику.
Що ще? Яблуко багате на вітамін С і тартронову кислоту, яка сповільнює перетворення вуглеводів на жир. Тому яблука є хорошим замінником солодощів, коли настає "ломка" при відмові від цукру.
Крім того, яблука – це:
Особливо важливо вживати яблука із шкіркою. Комплекс антиоксидантів та фітонутрієнтів є першою лінією захисту фруктів від агресивного зовнішнього середовища. В шкірці яблук знайдено особливу речовину, яка активує ген маспін, який використовується організмом для запобігання пухлин молочної залози.
Важливо вживати яблука зі шкіркою
Коли розвивається рак молочної залози, ракові клітини відключають цей ген, а компоненти яблучної шкірки здатні активувати його знову. Тому в жодному випадку не викидайте яблучну шкірку. І обов’язково купуйте місцеві яблука.
Наостанок хочу поділитися оздоровлюючим рецептом на основі яблук.
Запіканка яблучно-гарбузово-висівково-шоколадна.
Збиваємо яйця у блендері, додаємо тонко нарізаний лимон, збиваємо знову, потім – банан або фініки і печений гарбуз, ще збиваємо, потім – висівки і пластівці.
Форму змащуємо оливковою олією або маслом, посипаємо висівками, накладаємо шар яблук, нарізаних тонкими пластинками, зверху посипаємо корицею, виливаємо гарбузово-яєчно-висівкову масу і випікаємо у духовці при 170 градусах приблизно 30 хв (щоб підрум’янилося і з’явився приємний аромат).
Нарізаємо лише тоді, коли охолоне, тоді яблучна основа стане желейною (за рахунок пектину). Розтоплюємо шоколад і поливаємо кожен порізаний шматочок".
За новими правилами бригади екстреної медичної допомоги доставлятимуть пацієнтів з інфарктами, інсультами та іншими критичними станами до профільних медичних закладів, передають Патріоти України. Як повідомили на сайті МОЗ, з січня 2025 року бригади шв...
На війні проти російських бойовиків загинув грузинський доброволець - 24-річний Леван Лохішвілі. Про це повідомляє Ехо Кавказа, передають Патріоти України. Зазначається, що захисник загинув 19 листопада у Херсонській області внаслідок вибуху саморобног...