Діти в небезпеці: Ізраїльська газета знайшла у Маші з російського мультфільму шизофренію і садизм

"Маша і ведмідь" ніби хороший мультфільм, але в історії є приховане послання, заховане під подвійним дном.

Скріншот

Мульфільм заснований на російській казці, де Маша, заблукавши в лісі, потрапляє до ведмедя в полон і стає його служницею, поки не тікає від нього завдяки своїй хитрості, повідомляють Патріоти України.

У мультсеріалі ж Маша - маленька дівчинка, яка одна живе в лісі, поряд із залізницею, на старій станції Транссибірської магістралі. Як вона там опинилася, мультфільм не пояснює. У неї є домашні тварини - собака, козел і свиня. А в дикому лісі живуть вовки, заєць, їжак і білка. Всі звірі цураються Маші, тому що вона змушує їх грати в її ігри, які їм зовсім не подобаються. А ведмідь там начебто добродушний дід, який пішов з цирку на пенсію ".

За словами Рогу, "відносини Маші з ведмедем знаходяться в постійній напрузі", оскільки "Маша хоче грати з ведмедем, а ведмідь хоче втекти від неї". Але в результаті протагоністський "пробуджує в ньому почуття провини і боргу перед нею".

Нескладно зрозуміти, що Ведмідь волів би обійтися без Маші, адже вона заважає і йому, і всім іншим лісовим мешканцям: "Маша чужа в цьому оточенні, яке приймає її від безвиході - як удар долі".

"Таке враження, що Маша дуже боїться бути кинутою. Її гіперактивність маскує цей страх під бажання весь час грати з ведмедем і повністю володіти його увагою. Її диктаторська поведінка служить ще одним прикладом інфантильності і одночасно димовою завісою", - робить висновок автор аналізу .

Крім того, ряд ЗМІ активно посилаються на висновки деяких учених, зроблені ними "після трансляції мультфільму на ізраїльському телеканалі Junior TV". З яких випливає, що Маша, безсумнівно, "страждає розладом психіки через свою самотність в лісі". А ведмідь і інші лісові персонажі - "не більше ніж звичайні галюцинації і вигадані друзі".

Мало того: Маша ще й садистка, адже вона "відверто радіє" кожен раз, коли засмучує свого навіяного галюцинаціями ведмедика або просто руйнує його плани. Та й взагалі: "тільки дівчинка, яка пережила психологічну травму, може вигадати такого уявного друга". Ну і, нарешті, головне питання: Маша, так де, все-таки, твої тато з мамою?

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...