"Для мене рідна країна – Україна, і я хочу тут жити" - російська журналістка

Не всі росіяни однакові, не всі імперці, не всі поділяють політику Путіна, наголосила Лідія Сімакова.

Лідія Сімакова. Фото:https://ru.krymr.com/

Російська журналістка Лідія Сімакова назвала Україну своїм домом. Таку думку вона висловила в інтерв’ю виданню Крим.Реалії, передають Патріоти України.

Як відомо, родичі Сімакової проживають у Дніпрі. Сама журналістка зараз працює в Томську, має російський паспорт. Через останнє її в Україні часто називають ворогом.

"Для мене Україна – це дім моєї сім'ї і мій дім. Гуляючи Дніпром, я проходжу повз школу, в якій моя мама вчилася, повз школу, де моя бабуся викладала, повз колишню роботу мого дідуся. Але нерідко чую на свою адресу слово "ворог", тому що у мене російський паспорт.

Не всі росіяни однакові, не всі імперці, не всі поділяють політику Путіна. Мені кажуть: під час Другої світової німців не питали, були вони прихильниками Гітлера чи ні, всі несли відповідальність за його дії. Можливо, у німців вистачило психологічних сил, щоб узяти цю провину на себе. У мене їх не вистачає, я не можу нести відповідальність за всю країну", – зазначила Сімакова.

За її словами, Україна правильно робить, що звільняється від радянської спадщини і йде європейським шляхом.

"У Росії цього не вийшло, хоча у неї теж був вибір: або свобода, або "совок", – висловилася журналістка.

Окрім того, що Сімакова вважає Украну своїм домом, вона зізнається, що хоче тут жити.

"Для мене рідна країна – Україна, і я хочу тут жити. Я розглядаю такий варіант (переїзду в Україну. – Ред.). Тому що в Росії зі свободою слова все погано й жити в таких умовах дуже непросто", – заявила журналістка.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...