Для захисту жінок від зґвалтування: У Чехії презентували перші "безпечні" шорти (фото)

Шорти вже почали продавати у світі. Найбільшим попитом вони користуються у Німеччині - 80% усіх шортів замовили жінки саме з цієї країни.

Фото: ЗМІ

Компанія Tecos GmbH розробила спеціальні спортивні шорти для захисту жінок від сексуального насильства і зґвалтування, повідомляють Патріоти України з посиланням на Voice of Europe.

Шорти проти зґвалтування виготовлені з надміцного матеріалу, його неможливо розірвати руками і важко розрізати. "Безпечні шорти" мають спеціальні зав'язки навколо талії з кодовим замком, тому їх неможливо стягнути. На шортах встановлено спеціальне кільце, при зриві якого спрацює сирена. Сирену також можна увімкнути за допомогою кнопки.

Авторка ідеї шортів Сандра Сейлз розповіла, що розробила такі шорти після того як її у минулому спробували зґвалтувати кілька чоловіків. "У мене виникло бажання розробити пару штанів, за допомогою яких жінки у всьому світі можуть відчувати себе більш безпечними", — розповіла Сейлз.

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...