ДНК України: Американців вразила виставка української художниці про війну на Донбасі (фото)

Експозиція демонструє діалог двох відеоробіт художниці – Білу труну і Mute. На відкритті виставки також був показаний перформанс Калина.

У Нью-Йорку, в арт-центрі WhiteBox, відкрилася перша персональна виставка української художниці Зінаїди. Проект називається 4.5.0. Це код, який використовують українські військові, щоб повідомити, що все спокійно, зазначають Патріоти України.

"Проект 4.5.0. спрямований на те, щоб у фокус уваги потрапили люди, які мають силу й відвагу боротися за ідейність і збереження своєї країни. Це обличчя героїчних жінок, які були рушійною силою протестів на Майдані й далі продовжують робити свій внесок у розбудову країни", – каже авторка.

Це не тільки перша експозиція робіт Зінаїди в США. Це також і перша виставка саме українського художника в арт-просторі WhiteBox, якому цього року виповнюється 20 років і який відіграє помітну роль в культурному житті Нью-Йорка.

"Зінаїда належить до небагатьох художників, що в цьому глобалізованому світі мають своє «я», яке немов ДНК того краю, звідки вони родом. Маючи 20-річний досвід організації виставок, зокрема про історичні постаті й події, я впевнений, що виставка Зінаїди буде резонансною для інтелектуальних і креативних жителів Нью-Йорка, тому що вона зі змістом.

Більше того Нью-Йорку просто необхідно побачити цю виставку, тому що ми тут тримаємо руку на пульсі й знаємо, що відбувається в Україні", – говорить засновник і художній директор WhiteBox, куратор виставки Хуан Пунтесом.

На відкритті виставки Зінаїда також звернулася до медіа та представників американського мистецького світу з закликом підтримати вимогу про звільнення режисера Олега Сенцова та інших українців, що є політичними в’язнями в Росії.

Працювали на ворога: СБУ затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня

понеділок, 6 травень 2024, 15:57

Служба безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня, передають Патріоти України. Серед пріоритетних цілей вор...

Мобілізація в Україні триває: Жінкам яких спеціальностей потрібно оновити дані у ТЦК

понеділок, 6 травень 2024, 15:38

Згідно із законом про мобілізацію, жінки цілої низки спеціальностей після 18 травня також повинні оновити свої дані в ТЦК, передають Патріоти України. Зокрема, ідеться про представниць таких спеціальностей як фізична терапія, медична та психологічна ре...