До Дня незалежності: Перша виконавиця пісні "Пливе кача" отримала звання заслуженої артистки України

​Співачка вперше почула цю пісню від своєї матері у 1959 році.

Віра Баганич, перша виконавиця балади "Пливе кача по Тисині". Фото:http://moskal.in.ua

До Дня Незалежності України, разом з багатьма українцями, яких в силу своїх заслуг перед Батьківщиною відзначили різними нагородами, була також вшанована співачка і фольклористка із Закарпаття Віра Баганич, яка була першою виконавицею на професійній сцені балади "Пливе кача". Їй присвоєно почесне звання "Заслужений артист України". Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, передають Патріоти України.

"Почесне звання "Заслужений артист України" присвоєно співачці і фольклористці Вірі Гамазі (Баганич). Як стало відомо, Віра Баганич у 60-х роках минулого століття перша виконала на професійній сцені баладу "Пливе кача", а в 1972 р. записала її на платівку фірми "Мелодія". Цю народну пісню, яку горяни співали, коли виїжджали на заробітки в чужі краї, співачка почула від своєї матері в 1959 році", - йдеться в повідомленні.

Згодом баладу творчо опрацювала відома група "Піккардійська терція". Зараз при виконанні цієї пісні у багатьох українців на очі навертаються сльози, адже з 2014 року вона перетворилася у народний реквієм за загиблими на Майдані під час Революції гідності, а потім і в ході бойових дій на Донбасі.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...