До уваги студентів та абітурієнтів: В Україні більше не буде рівня "спеціаліст"

Також зникне поняття "кандидат наук".

Ілюстрація: ЖЖМіністерство освіти та науки України скасувало освітньо-кваліфікаційний рівень "спеціаліст". Таким чином, цьогоріч ВНЗ набирають студентів на цей рівень востаннє. Відтепер в Україні буде п'ять освітньо-кваліфікаційних рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук, повідомляють Патріоти України.

Відтак, отримання бакалавра вже означатиме здобуття повної вищої освіти. Зникає поняття "кандидат наук". Всі, хто захистили дисертацію, стануть докторами філософії. А нинішні кандидати наук за власним бажанням зможуть отримати диплом доктора філософії. Раніше отриманий диплом спеціаліста прирівнюється до диплому магістра, незважаючи на напис "спеціаліст" на ньому.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...