Догодити Вогняному Півневі: Що повинно бути на новорічному столі в 2017 році, - експерти

Різньостороній і ласий до всього вишуканого, півник аж ніяк не вегетаріанець. Він не проти клюнути смачного м'ясця, але тільки не з собі подібних і приготованого з "родзинкою".

Ілюстрація: from-ua.comНароди світу шанують свої традиції святкування Нового року. У нашій країні - це вбрана ялинка, повір'я «як зустрінеш, так і проведеш» і щедре застілля. Практично всі господині хоча б один раз клялися не готувати неймовірну кількість салатів і закусок, але мало кому вдається знову не наступити на ті ж граблі, повідомляють Патріоти України.

Видно, не по дорозі українському народу з практичними європейцями, а ось китайський менталітет виявився ближчим. Звичай уважити господаря наступаючого року за східним гороскопом, в 2017 - це Півень, став ще однією національною забавою. Ну що ж, підготуємося по повній програмі. Залишилося уточнити, що має бути на новорічному столі, а від яких страв краще відмовитися і приступити до складання меню.

Коротка характеристика року Півня

У 2017 році на зміну Червоної Вогненної Мавпи прийде Півень тієї ж масті. Стихія залишиться колишньою, а задирливий птах ще додасть в неї яскравість, активність і непередбачуваність. Нудьгувати не доведеться, але і особливих катаклізмів не передбачається. Для тих, хто заглядає в особливості характеру господаря, рік Півня обіцяє бути стабільним і вдалим. Значить, вам повинно пощастити. Голова великої родини не звик пасувати перед труднощами, він домашній, надійний, завжди в курсі подій. Вогняний хвіст наганяє страх на суперників, а червоний гребінець говорить про войовничості, запальності, зухвалості. Півень - природжений лідер: працелюбний, акуратний, практичний, рішучий. З іншого боку - це франт і влюбливий донжуан.

Догодити Півневі: що повинно бути і чому не місце на столі

Різньостороній і ласий до всього вишуканого, півник аж ніяк не вегетаріанець. Він не проти клюнути смачного м'ясця, але тільки не з собі подібних і приготованого з «родзинкою». Курка, індичка, гусак, качка і інші пернаті - це те, чого точно не повинно бути на столі. А ось красиво запечена бараняча нога або червона риба, кролик в сметані, страви з яловичини, телятини, свинини - відмінний вибір і бальзам на душу господаря року. М'ясні нарізки з ковбас і копченостей, на думку Півня, не надто натуральний продукт. Але, якщо подати їх у вигляді канапок з шматочками зернового хліба, цілком можна догодити господареві.

Півнику б зерняток клюнути, та яскравих, красивих. Відразу спадають на думку бутерброди з червоною ікрою. Блюдо гідне, але злегка набридле, і йому зовсім не обов'язково бути на столі. Запропонуйте віртуальному гостю адекватну і більш звичну заміну. Поставте невелику вазочку з пшоном, просом або пророщеним зерном і «букетик» зелені.

Курячі яйця - спірне питання. Як варіант, обійтися без, але смак салатів може здорово постраждати і підірвати ваш імідж майстерної господині. Просто не використовуйте їх в нахабну, для прикраси, а в іншому - чому б і ні?

Якщо у вас великі плани на рік Півня, і заручитися підтримкою покровителя просто необхідно, відмовтеся зовсім від традиційних салатів (або залиште парочку) і влаштуйте на новорічному столі імпровізований город. Розкладіть на великих тарілках найрізноманітніші овочеві нарізки і приправте їх зеленню.

Солодкі ягоди і фрукти - ще одні улюблені ласощі пернатих. Їх можна подати у великій вазі або в декількох маленьких, розкласти на столі, під ялинкою, в інших місцях, прикрасити десерти. Зробіть оригінальний фруктовий салат. Від цих ласощів і Півень, і діти будуть в захваті.

Новий рік без шампанського, як Дід Мороз без подарунків. Та й легкий, вируючий вміст пляшки нагадує характер незримого гостя. Що ще має бути на новорічному столі з напоїв - вирішувати вам. Подайте їх не звичайним способом, а в вигляді коктейлів. По-перше, смачно і красиво, а по-друге, «коктейль» перекладається буквально - «півнячий хвіст».

Новорічне меню 2017 кращих півнячих традиціях

Пернатий гість - птах всеїдний, і пригощає своє велике сімейство тим, що припасла для нього матінка-природа чи дбайливі господарі. Так що конкретних рекомендацій щодо складання новорічного меню 2017 не існує. Кожна господиня може накрити стіл на свій розсуд, уникаючи продуктів, яких не повинно бути в принципі - куряче м'ясо, мінімум яєць.

Але кілька корисних порад допоможуть організувати процес так, що розпорядник новорічного свята оцінить вашу домовитись, передбачливість і практичність. Це важливо, півник дуже прискіпливо ставиться до жіночої статі. Задобрити його наступними діями:

обговоріть з усіма учасниками застілля асортимент страв;

накидайте попереднє меню і складіть список продуктів;

розподіліть кому, що і в який час купити;

залучіть до готування помічників, призначивши себе шеф-кухарем;

на фінішному етапі огляньте все хазяйським поглядом і нанесіть заключні штрихи;

накривайте стіл і в хорошому настрої і зустрічайте свято.

Однак пам'ятайте, що меню на рік Півня не повинно бути важким ні по калорійності, ні в плані приготування. Підберіть одне гаряче блюдо, можете залишити традиційні салати «Олів'є» та «Оселедець під шубою». Решта закуски нехай будуть легкими, з часткою витонченості, але без зайвої химерності.


Гра кольору: сервіровка столу і оформлення страв

Отже, святкове меню складено, підготовка йде повним ходом, залишилося тільки продумати сервіровку новорічного столу. Півень не потерпить недбалості, зайвого аскетизму або помпезності, так що постарайтеся знайти золоту середину.

Розглянемо варіанти, як повинен бути накритий стіл. У сільському стилі:

вишита скатертина;

лляні серветки;

дерев'яний або керамічний посуд;

плетені вазочки під хліб, фрукти, цукерки;

для прикраси - букети з натуральних колосків, сухоцвітів;

можна спекти печиво у формі півників.

У червоно-білій гамі:
біла скатертина, червоні серветки і прилади;

бордове покриття столу, світлий посуд ;

можна використовувати тарілки і фужери з позолотою;

композиція не постраждає, якщо розбавити її зеленим або синім кольором.

Їжа на новорічному столі повинна виглядати яскраво і привабливо. Аристократична блідість або скромна сірість навіть найсмачнішим стравам в цю ніч не личить. Для прикраси підійдуть:

болгарський перець;

морква;

томати черрі;

зерна кукурудза або гранат;

скибочки лосося;

часточки цитрусових.

Зелені в рік Півня багато не буває. Дозвольте йому пощипати травичку. Розкидайте по тарілках гілочки кропу, петрушки, кінзи і всього, що знайдеться в домі.

Як все смачно і красиво, прямо зараз хочеться присісти до новорічного столу. У вас напевно вийде ще краще. Підійдіть до організації свята творчо і вступайте в 2017-й рік з півнячим запалом.

Австралійський боксер порівняв Ломаченка... з Ейнштейном

вівторок, 7 травень 2024, 12:51

Василь Ломаченко все ще залишається сильним боксером, попри свій вік. Так вважає майбутній суперник українця Джордж Камбосос, передають Патріоти України. Австралієць порівняв свого майбутнього суперника по чемпіонському поєдинку з відомим у минулому на...

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...