Догрався: В Одесі судитимуть ловця покемонів, хлопцеві загрожує обмеження волі на строк до трьох років

Гравця звинувачують в незаконному зборі інформації та подальшому оприлюдненні цієї інформації.

Ілюстрація: ЖЖ

Одеський любитель популярної гри "Pokemon Go" став підозрюваним у кримінальному провадженні за фактами порушення недоторканності приватного життя і рівноправності громадян, передають Патріоти України з посиланням на "Таймер".

Одесит Родіон Щукін, повідомив про це в окремому ролику, який він опублікував на своєму каналі. Кримінальна відповідальність загрожує Родіону Щукіну, провіднийому відеоблогеру про полювання на покемонів, за "нічне полювання" на покемонів.

За словами Родіона, 23 серпня йому вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) і ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) КК України.

Згідно з документом (зі слів самого Щукіна), його звинувачують в незаконному зборі інформації та подальшому оприлюдненні цієї інформації: нібито він разом зі своїм другом "таємно фіксував за допомогою відеозапису особисті моменти життя людини". Йдеться про ту частину зйомки, яка була зроблена Щукіним в одному з ресторанів Одеси.

Сам Щукін вважає, що заявником став хтось із адміністрації закладу, де велася зйомка, якому в цьому відео щось не сподобалося. Втім, є й інша версія: можливо, Щукін, сам того не розуміючи, зняв щось таке, чого явно не бажано було бути знятим і оприлюдненим. Зрозуміти, що саме, поки не представляється можливим, так як користувач вважав за краще замазати кадри, зроблені в ресторані.

Тим часом, за вищевказаними статтями КК України ловцю покемонів загрожує відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...