Доки нардепи двох слів зв’язати не ладні: Студенти у США вивчають українську (відео)

Викладач української мови Юрій Шевчук показав, як студенти в США розмовляють українською, повідомляють Патріоти України.

"Моя сім'я - розмовна тема у студентів першого курсу української мови в Колумбійському та Єйльському університетах. Студенти знають, що, розмовляючи, вони можуть фантазувати, а не говорити реальні речі, аби лиш українською", - підписав викладач відео у Facebook.

Перед презентацією студенти вивчали українську менше 2 місяців. "Група займається тричі на тиждень, кожне заняття триває 75 хв. На даний момент вони вчили теми "Моя сімя' на світлині", "Знайомтеся моя подруга/друг" та "Ідеальні канікули", спираючися лише на засвоєні граматичні теми: називний відмінок множини, місцевий однини, минулий і теперішній час. Найголовніше, що жоден не боїться говорити українською, хай із помилками, які я виправляю лише вибірково і пізніше, не вказуючи, хто саме допустився тієї чи иншої з них. Ми спираємося на Харківський правопис за малими винятками", - розповідає Шевчук.

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

У 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...