Домашній смак: Як приготувати кетчуп із помідорів на зиму

Кетчуп на зиму, приготований у домашніх умовах, набагато корисніший і смачніший за будь-яку магазинну альтернативу. Та й навіщо купувати наповнену хімічними добавками продукцію, якщо можна самостійно зробити чудовий домашній кетчуп із помідорів, зазначають Патріоти України.

Рецепт кетчупу хороший тим, що такий соус повністю натуральний. Його смак не поступиться покупному кетчупу, а погравшись трохи із кількістю спецій та інших смакових добавок, ти зможеш знайти ідеальний рецепт керчупу для себе і своєї сім'ї.

Чи треба говорити, що собівартість такого кетчупу на зиму, якщо приготувати його у розпал овочевого сезону, значно нижче, ніж у того ж об'єму покупного кетчупу заводського виробництва?

Кетчуп із помідорів на зиму - інгредієнти:

  • Помідори - 5 кілограмів,
  • Ріпчаста цибуля - 0,5 кілограма,
  • Болгарський перець - 0,5 кілограма,
  • Цукор (пісок) - 200 грамів,
  • Сіль - 2 столові ложки,
  • Оцет столовий - 100 мілілітрів,
  • Смакові добавки (часник, гострий перець, перець чилі) - за бажанням і за смаком.

Кетчуп на зиму із помідорів - рецепт приготування:

  1. Підготовчий етап. Стерилізуй необхідну кількість банок - бажано брати невеликі, на літр максимум, оскільки відкрита банка довго зберігатися не може, а кетчуп все-таки не буде йти занадто швидко, особливо дуже гострий.
  2. Всі овочі промий у проточній холодній воді. Цибулю очисти від лушпиння, помідори - від плодоніжок, болгарський перець - від насіння і плодоніжок.
  3. Помідори необхідно опустити в киплячу воду і варити протягом п'яти хвилин. В принципі, можна обійтися і без варіння, обмежившись бланшуванням. З ошпарених помідорів теж можна зняти шкірку - вона в кетчупі абсолютно не потрібна.
  4. Підготуй м'ясорубку і досить містку емальовану ємність. Всі овочі поріж такими шматками, щоб вони вільно проходили в отвір м'ясорубки. Рівномірно прокрути їх, і отримаєш велику каструлю доволі рідкої пастоподібної маси.
  5. Постав каструлю з отриманою масою на середній вогонь. Додай туди цукор і сіль, після чого добре перемішай. Як тільки маса буде готова закипіти - зменш газ до мінімуму, щоб кетчуп не пригоряв. Утворену на поверхні кетчупу піну краще видалити.
  6. Як тільки маса набуде необхідної консистенції - додай у неї оцет і смакові добавки (часник або гострий перець, за бажанням). Добре перемішуючи, вари ще протягом трьох хвилин на слабкому вогні.
  7. Розлий отриману масу по банках і закатай їх стерилізованими металевими кришками. Остигати банки мають догори дном, закутані теплою тканиною. Зберігати остиглі банки з домашнім кетчупом на зиму можна як у холодильнику, так і в доволі темному прохолодному місці.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...