Допінговий скандал навколо Росії: Інформатор WADA намагався покінчити з життям

Григорій Родченков здійснив спробу самогубства за допомогою сильнодіючих заспокійливих препаратів.

Ілюстрація. Фото: Еспресо.TVІнформатор всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорій Родченков намагався покінчити з собою в США, повідомляють Патріоти України.

Про це повідомляє RT з посиланням на віце-президента російського підрозділу міжнародного комітету захисту прав людини Олександра Іонова.

За його словами, американські спецслужби приховують цю інформацію, намагаючись перешкодити її потрапляння в пресу. Іонов заявив, що спроба самогубства сталася 19 червня. Родченков був знайдений співробітниками ФБР і при ньому в квартирі були виявлені шість упаковок сильнодіючих заспокійливих засобів і порожні пляшки з-під віскі.

На думку Іонова, у Родченкова здали нерви через тиск американців, які змушували його давати показання проти Росії.

Нагадаємо, що Родченков протягом 10 років був директором російського "Антидопінгового центру". В 2016 році він перебрався в США і розповів про існування в Росії державної допінг програми, спрямованої на завоювання медалей російськими спортсменами.

У підсумку збірна Росії була усунена від участі в Олімпіаді-2018 в Пхенчхані і лише частина з російських спортсменів зуміли прийняти в ній участь, але під нейтральним прапором. Росія, в свою чергу, всіляко спростовує свідчення Родченкова.

Джерело: Апостроф

Російський боксер зізнався, чи спілкується з Василем Ломаченком

четвер, 2 травень 2024, 20:55

Російський колишній чемпіон світу Сергій Ковальов розповів, коли востаннє контактував з Василем Ломаченком. За словами росіянина, він заходив у роздягальну до українця перед його поєдинком проти Девіна Хейні, щоб підтримати його. Після цього у них не б...

Військовозобов’язаний відмовився від повістки, бо... злякався ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 20:39

Великобагачанський районний суд Полтавської області призначив рік тюрми 42-річному військовозобов’язаному за те, що той ухилився від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані судового реє...