"Допомагала воїнам, а зараз б'ється за свою дитину": Волонтер просить врятувати її сина (фото)

Мати двох дітей Людмила Коваленко не один рік допомагає армії. Завдяки її старанням, бійці отримали безліч маскувальних сіток, які жінка з товаришами-волонтерами плете власними руками, повідомляють Патріоти України.

Так склалася доля, що тепер сім'я Людмили потребує допомоги. У її молодшого сина Віктора Темного - гострий лімфобласний лейкоз. На операцію потрібні кошти, яких у простої сім'ї з Борисполя Київської області просто немає.

Допомагала воїнам, а зараз б'ється за сина

Людмила - в минулому вчитель математики. Коли почалася війна, вирішила будь-що-будь допомагати армії. Спочатку доглядала за пораненими у військовому госпіталі. Але після зрозуміла, що більше принесе користі в іншій сфері. Так жінка стала волонтером групи "Вежа над Дніпром", основним напрямком якої є плетіння маскувальних сіток.

У дворі свого будинку Людмила встановила ванну, в якій разом з чоловіком, військовим пенсіонером і вчителем історії, фарбує тканину в захисний колір. Цю тканину вона потім відвозить до Києва, де разом з товаришами вручну плете кілометри масксіток. Працює жінка практично кожен день.

На сьогоднішній день Людмила практично весь свій час присвячує молодшому синові. Сім років тому у Віктора діагностували страшну хворобу. Було проведене лікування, після якого настала ремісія. Сім'я зітхнула спокійно, однак два місяці тому хвороба "повернулася".

"Рецидив проявився в серпні. Я йшла з роботи (так я називаю плетіння сітки) і раптом мені подзвонив Вітя. Сказав, що рівень тромбоцитів у нього знову низький. Пам'ятаю, у мене все опустилося в душі. Приїхали в лікарню, де нам підтвердили рецидив", - розповіла Людмила.

"Настрій - взагалі казка!"

На сьогоднішній день молодий чоловік перебуває в Київській обласній лікарні, де йому проводять курс хіміотерапії. Останній блок "хімії" планують зробити в грудні.

"Це потрібно для досягнення ремісії, щоб потім зробити пересадку кісткового мозку. Лікар радить операцію не відкладати, щоб не було нових ускладнень", - стримує емоції Людмила. Іншими словами, якщо операцію не зробити, для Віктора все може закінчитися трагічно.

Напевно, саме безвихідь ситуації налаштувала сім'ю на рішучу боротьбу. Особливої поваги заслуговує те, як тримається Віктор. За словами Людмили, син сповнений оптимізму і сам "заряджає" її позитивом.

"Вітя по життю оптиміст, жартівник. Навіть зараз у нього є сили сміятися і жартувати з друзями. Я сама набираюся від нього енергії", - зізнається жінка.

На запитанняжурналістів про свій настрій, Віктор відповів: "Настрій - взагалі казка! Насправді все добре, немає занепадницьких настроїв. А що ще залишається робити?" - відповів молодий чоловік.

На операцію з пересадки кісткового мозку Віктору потрібно щонайменше 70 тис. євро. Волонтери та військовослужбовці, як можуть, допомагають родині, проте фінансів не вистачає.

Для бажаючих допомогти - номер карти "ПриватБанку": 5363 5426 1014 5618 (Віктор Темний)

Джерело: Обозреватель

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...