"Доставити в Москву": У російському кліпі закатували козаків з мультсеріалу (відео)

СкріншотРосійський гурт "Громика" випустив анімований сатиричний кліп на пісню "Доставити в Москву". Героїв серіалу "Як козаки ..." у відео катують і закидають до тюремної камери. На її стінах - написи суржиком, повідомляють Патріоти України.

У мальованому ролику показали, як чинять з "неугодними" всередині Росії, і діяльність РФ по відношенню до інших країн, в тому числі до України. У кліпі є кадри, де ракета збиває пасажирський літак, і де танки їдуть серед житлових будинків.

Всі персонажі зображені карикатурно, в стилі ярмаркових малюнків художника Васі Ложкіна. Це опричники часів Івана Грозного, які з "березовими автоматами" нападають на все живе. Серед жертв - Петро I, Олександр Пушкін, письменник дисидент Олександр Солженіцин, герой мультфільму про покемонів Пікачу.Він придумав і намалював ролик, потім надіслав його гурту "Громика" електронною поштою.

"Нашою першою реакцією було здивування, оскільки "Громиці"" не близька естетика постмодернізму з його культом художньої вседозволеності і захопленням відвертим макабри. Однак, переглянувши відео "Доставити в Москву" кілька разів, ми вирішили, що це сильна робота, що має право на життя. Навіть якщо в пісні співається зовсім про інше", - сказали учасники гурту.

Федір Лисий живе в Мінську і працює в індустрії комп'ютерних ігор. Створення кліпу зайняло у нього близько трьох місяців. Для того щоб припинити стріляти і почати будувати, треба припинити стріляти і почати будувати.

"Ролик має такий вигляд, оскільки мені не дає спокою одне питання: як так вийшло, що при всіх безмежних можливостях, які пропонує гармонія, людина вибирає хаос і божевілля? Ну не читають мами дітям казки про те, як добре обманювати, бути злим, битися, вбивати. У зв'язку з цим хочеться побажати всім чоловікам з автоматами з нашої планети, щоб вони скоріше зрозуміли: для того щоб припинити стріляти і почати будувати, треба припинити стріляти і почати будувати", - сказав Федір.

Також розповів, як змінилося ставлення до відео учасників гурту "Громика". "У першому листі від музикантів було написано: "Спасибі за вашу роботу, але ми не дуже розуміємо, яке відношення все це невмотивоване насильство, мастурбація і дефекація мають до творчості "Громика". В останньому листі, коли ми вже обговорювали дату релізу, були зовсім інші слова: "Так, це відео хочеться переглядати і показувати друзям", - сказав Федір.


Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...