Доступний кожному! Медики назвали продукт, який захищає від інфаркту

Мед містить величезну кількість антиоксидантів.

Експерименти з мишами, проведені вченими з Університету Вашингтона, показали: мед містить речовину, здатну посилити захист організму від розвитку інфаркту. З'ясувалося, що присутній у меді цукор трегалоза стимулює процеси очищення судин, повідомляють Патріоти України.

Вчені кололи мишам, які мають підвищений ризик атеросклерозу, трегалозу і інші типи цукру. Частина тварин отримувала цей інгредієнт меду перорально. У результаті було встановлено, що у мишей, які отримували речовину з меду, зменшився розмір атеросклеротичних бляшок майже на 30%.

За словами дослідників, вид цукру, що міститься в меді, активує білок TFEB, який змушує імунні клітини макрофаги інтенсивніше видаляти з артерій атеросклеротичні бляшки, забезпечуючи таким чином більш вагомий захист від інфаркту та інших судинних захворювань.

Згідно з даними ВООЗ, атеросклеротичні ураження стінок кровоносних судин тягнуть за собою розвиток таких загрозливих для життя порушень, як ішемічна хвороба серця, стенокардія, інсульти.

Мед містить величезну кількість фенолів, ферментів, флавоноїдів і органічних кислот, які є потужними антиоксидантами. Дослідження американських вчених показали, що особливо багато антиоксидантів міститься в темних сортах меду.

Мед сприяє посиленню притоку крові до серця, через що відбувається розширення артерій, а його антиоксиданти забезпечують захист від утворення тромбів, які часто призводять до інсультів та інфарктів.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...