Доступний всім! Названо продукт, який запобігає розвитку раку

Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.

"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).

Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.

Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.

Підозрюваний у жорстокому вбивстві 15-річної дівчинки на Вінниччині виявився... військовим у СЗЧ (фото)

середа, 8 жовтень 2025, 19:44

Підозрюваний у вбивстві 15-річної жительки Вінницької області виявився військовим, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Про це 8 жовтня повідомила пресслужба обласного відділу поліції, передають Патріоти ...

Україна забирає пільги на електрокари Чого чекати і на скільки зросте ціна нових авто

середа, 8 жовтень 2025, 18:56

Ринок електромобілів в Україні за останні роки стрімко зріс, чому сприяли істотні пільги на ввезення цих транспортних засобів. Дія цих пільг закінчується у 2025 році й влада не має наміру їх продовжувати. Які пільги для електрокарів діють в Україні, чо...