Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
Чемпіон IBF і IBO в легкій вазі Василь Ломаченко (18−3, 12 КО) виставив житло на продаж у Санта-Роза-Веллі, штат Каліфорнія, США. Як повідомляє «Чемпіон», український боксер хоче отримати за свою нерухомість 2 599 000 доларів, передають Патріоти Україн...
Британський кінорежисер і уфолог Марк Крістофер Лі стверджує, що генеральний директор Facebook Марк Цукерберг знайшов докази існування розумного життя в нашій галактиці, але приховує цю інформацію від громадськості. Про це пише Daily Star, передають Па...