Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
Заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький, який раніше повідомляв про відрахування з вишів трьох тисяч аспірантів та чергову хвилю відрахувань у червні, розповів про те, які спеціальності в українських учбових закладах наразі є найп...
Військовозобов’язаний громадянин, який пройшов військово-лікарську комісію й отримав актуальний статус придатності до військової служби, не може бути затриманий на блокпосту ТЦК. Затримання стосується лише тих громадян, які перебувають на обліку. Про ц...