Доступний всім! Названо продукт, який запобігає розвитку раку

Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.

"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).

Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.

Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.

"$8 тис. - це щоб я забрав його до себе в підрозділ служити": У ЗСУ відреагували на заяви про вимагання грошей з військовозобов’язаних на збірному пункті

понеділок, 8 вересень 2025, 10:50

Командування Сухопутних військ Збройних сил України веде системну та послідовну боротьбу з будь-якими спробами корупції, тому закликає автора публікації про нібито факти вимагання грошей з військовозобов'язаних на одному зі збірних пунктів надати детал...

Дуже рідкісний випадок: У Львові народилася трійня хлопчиків (фото)

понеділок, 8 вересень 2025, 10:05

У Львові народилася трійня хлопчиків - Тимофій, Ян, Марко. Такі пологи трапляються лише раз на 6–8 тисяч. Про це повідомили у пологовому будинку Львівської обласної клінічної лікарні, Патріоти України. "У пологовому будинку ЛОКЛ сталося справжнє диво –...