
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
В Ізраїлі вперше в світі сліпій 70-річній жінці успішно пересадили рогівку, надруковану на 3D-принтері, передають Патріоти України. Імплант виростили з нуля в біоустановці з клітин донора — він повністю повторює природну рогівку і приживається без ускл...
Могутня піщана буря обрушилася на одну з золотих шахт в Австралії. Кадри стихії миттєво розлетілися по соцмережах. На щастя, жоден із робітників не постраждав - під час погіршення видимості та грози вони сховалися всередині будівель, передають Патріоти...