Доступний всім! Названо продукт, який запобігає розвитку раку

Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.

"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).

Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.

Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.

"Першу сесію завалила": Відома українська телеведуча розповіла про труднощі навчання у Франції

неділя, 27 липень 2025, 19:57

Відома телеведуча Лідія Таран, яка з початком повномасштабної війни виїхала до Франції разом із донькою, розповіла, як вирішила здобути освіту за кордоном і з якими труднощами стикнулася, передають Патріоти України. Таран раніше ділилася, що завершила ...

На Чернігівщині помер аграрій, який побудував собі мармурово-золотий мавзолей (фото, відео)

неділя, 27 липень 2025, 19:45

Помер відомий аграрій з Чернігівської області Леонід Яковишин — гендиректор агрохолдингу Земля і Воля та Герой України, який заздалегідь побудував для себе дороговартісний мавзолей. Про це 27 липня повідомило місцеве видання Cheline з посиланням на пре...