Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
В Україні близько 4-5 тис. аспірантів вже відраховано з університетів протягом цього року. Це стало наслідком посилених перевірок та вимог до якості навчання, запроваджених Міністерством освіти і науки, а також ініціатив самих закладів вищої освіти. Пр...
У червні 2025 року представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) продовжує надавати фінансову допомогу у Сумській області. Зокрема, виплати будуть доступні для мешканців Кролевецької громади. Про це повідомляється у Te...