Вчені з німецького університету Ерлангена-Нюрнберга виявили нові корисні властивості пива. Зокрема, мова йде про дві речовини, що входять до його складу, повідомляють Патріоти України.
Ці хімічні сполуки мають назви "ксантогумол" та "ізо-альфа-гіркі кислоти", які містяться у хмелі. Як повідомили в прес-службі університету, вони допомагають запобігти одразу кільком захворюванням печінки.
Ізо-альфа-гіркі кислоти, своює чергою, стримують різні ураження печінки і позитивно впливають на обмін глюкози в організмі.
"Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років", - в цьому італійському прислів'ї, можливо, більше правди, ніж очікувалося", - підсумували результати досліджень в університеті.
Але найнесподіванішу корисну властивість пива виявила група британських і нідерландських вчених: один кухоль хмільного напою значно покращує здатність говорити іноземною мовою.
Вчені з Гонконзького політехнічного університету створили прозорі сонячні панелі з рекордною ефективністю. Новий метод розробки дозволив досягти ефективності використання світла в 6,05% у напівпрозорих сонячних елементах, передають Патріоти України. За...
Унаслідок обстрілу Києва країною-агресором РФ у ніч проти 14 листопада загинула вихователька дошкільного підрозділу ліцею Домінанта у Дніпровському районі Світлана Ващенко. Про це повідомляють на офіційній Facebook-сторінці закладу освіти, передають Па...