Вчені з німецького університету Ерлангена-Нюрнберга виявили нові корисні властивості пива. Зокрема, мова йде про дві речовини, що входять до його складу, повідомляють Патріоти України.
Ці хімічні сполуки мають назви "ксантогумол" та "ізо-альфа-гіркі кислоти", які містяться у хмелі. Як повідомили в прес-службі університету, вони допомагають запобігти одразу кільком захворюванням печінки.
Ізо-альфа-гіркі кислоти, своює чергою, стримують різні ураження печінки і позитивно впливають на обмін глюкози в організмі.
"Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років", - в цьому італійському прислів'ї, можливо, більше правди, ніж очікувалося", - підсумували результати досліджень в університеті.
Але найнесподіванішу корисну властивість пива виявила група британських і нідерландських вчених: один кухоль хмільного напою значно покращує здатність говорити іноземною мовою.
На Житомирщині поліцейські завершили розслідування наруги над могилами полеглих захисників. Про це повідомляє поліція Житомирської області, передають Патріоти України. Інцидент стався наприкінці 2024 року. Місцева жителька розповіла, що помітила безлад...
На Закарпатті, у місті Тячів, 5 березня сталася аварія за участі трьох авто. За попередніми даними, за кермом одного з них перебував працівник ДСНС, який загинув на місці ДТП. Про це йдеться у повідомленні "Суспільного" із посиланням на слова речниці Н...