Вчені з німецького університету Ерлангена-Нюрнберга виявили нові корисні властивості пива. Зокрема, мова йде про дві речовини, що входять до його складу, повідомляють Патріоти України.
Ці хімічні сполуки мають назви "ксантогумол" та "ізо-альфа-гіркі кислоти", які містяться у хмелі. Як повідомили в прес-службі університету, вони допомагають запобігти одразу кільком захворюванням печінки.
Ізо-альфа-гіркі кислоти, своює чергою, стримують різні ураження печінки і позитивно впливають на обмін глюкози в організмі.
"Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років", - в цьому італійському прислів'ї, можливо, більше правди, ніж очікувалося", - підсумували результати досліджень в університеті.
Але найнесподіванішу корисну властивість пива виявила група британських і нідерландських вчених: один кухоль хмільного напою значно покращує здатність говорити іноземною мовою.
Як відомо, на Тернопільщині впродовж багатьох тисяч років утворилася унікальна система печер, серед яких найбільша у світі гіпсова печера «Оптимістична», кандидат до списку всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО. Оскільки область дуже перспективна щодо ...
Військовослужбовець 3 Інтернаціонального легіону оборони України з позивним Silver Dog усім своїм виглядом випромінює незворушну силу і нестримну потужність. . «Для мене Легіон — це ніколи не здаватися!», — каже Silver Dog. . З першого погляду чоловік...