Вчені з німецького університету Ерлангена-Нюрнберга виявили нові корисні властивості пива. Зокрема, мова йде про дві речовини, що входять до його складу, повідомляють Патріоти України.
Ці хімічні сполуки мають назви "ксантогумол" та "ізо-альфа-гіркі кислоти", які містяться у хмелі. Як повідомили в прес-службі університету, вони допомагають запобігти одразу кільком захворюванням печінки.
Ізо-альфа-гіркі кислоти, своює чергою, стримують різні ураження печінки і позитивно впливають на обмін глюкози в організмі.
"Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років", - в цьому італійському прислів'ї, можливо, більше правди, ніж очікувалося", - підсумували результати досліджень в університеті.
Але найнесподіванішу корисну властивість пива виявила група британських і нідерландських вчених: один кухоль хмільного напою значно покращує здатність говорити іноземною мовою.
Японія і Північна Корея зустрілися в 1/8 фіналу турніру чемпіонату світу серед команд до 17 років, який проходить у Катарі. На кадрах видно, як обидві команди шикуються перед початком матчу, готуючись провести традицію передматчевого рукостискання між ...
На фоні новини, що перша "армія" гуманоїдних роботів відправилась на підприємства, аби замінити людей, новатор та найбагатша людина світу Ілон Маск поділився думками, як штучний інтелект та роботи кардинально змінять суспільство. Також він спрогнозував...