Вчені з німецького університету Ерлангена-Нюрнберга виявили нові корисні властивості пива. Зокрема, мова йде про дві речовини, що входять до його складу, повідомляють Патріоти України.
Ці хімічні сполуки мають назви "ксантогумол" та "ізо-альфа-гіркі кислоти", які містяться у хмелі. Як повідомили в прес-службі університету, вони допомагають запобігти одразу кільком захворюванням печінки.
Ізо-альфа-гіркі кислоти, своює чергою, стримують різні ураження печінки і позитивно впливають на обмін глюкози в організмі.
"Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років", - в цьому італійському прислів'ї, можливо, більше правди, ніж очікувалося", - підсумували результати досліджень в університеті.
Але найнесподіванішу корисну властивість пива виявила група британських і нідерландських вчених: один кухоль хмільного напою значно покращує здатність говорити іноземною мовою.
Правоохоронці завершили розслідування щодо тілесних ушкоджень журналіста й виконавчого продюсера "Суспільного" Юрія Макарова й дійшли висновку, що він сам себе поранив. Про це інформує пресслужба Нацполіції 31 липня, передають Патріоти України. Поліцей...
Сьогодні, 31 липня 2025 року, під час чергової масованої атаки на Київ, російська ракета була збита просто над будинком, де розташована перша київська квартира українського політолога та публіциста, нині офіцера 1 окремої бригади спеціального призначен...