Вчені з німецького університету Ерлангена-Нюрнберга виявили нові корисні властивості пива. Зокрема, мова йде про дві речовини, що входять до його складу, повідомляють Патріоти України.
Ці хімічні сполуки мають назви "ксантогумол" та "ізо-альфа-гіркі кислоти", які містяться у хмелі. Як повідомили в прес-службі університету, вони допомагають запобігти одразу кільком захворюванням печінки.
Ізо-альфа-гіркі кислоти, своює чергою, стримують різні ураження печінки і позитивно впливають на обмін глюкози в організмі.
"Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років", - в цьому італійському прислів'ї, можливо, більше правди, ніж очікувалося", - підсумували результати досліджень в університеті.
Але найнесподіванішу корисну властивість пива виявила група британських і нідерландських вчених: один кухоль хмільного напою значно покращує здатність говорити іноземною мовою.
Європейські автомобілі дорожчають через доволі суворі технічні регламенти. Але в ЄС для виробників придумали мотиваційну причину, завдяки якій машини подешевшають, передають Патріоти України. Подробиці стали відомі Motor1. Йдеться про створення нового ...
Національний банк України оцінює, що масове повернення українців, які тимчасово перебувають за кордоном, почнеться не раніше 2027 року і відбуватиметься повільними темпами - приблизно по 100 тисяч осіб щороку. Про це йдеться в інфляційному звіті регуля...