Друга патріарха Філарета за величезні махінації з рекреаційними землями посадили всього на чотири роки

Йдеться, зокрема, про передачу у власність 19 фізичним особам двох островів на Дніпрі всупереч забороні законодавства.

Остринський (поруч з патріархом). Засуджений був у теплих стосунках з Філаретом Денисенко. Фото: old.cerkva.info

Колишнього голову Обухівської райдержадміністрації Віктора Остринського та його першого заступника Ігната Белемця засудили до 4 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на 2 роки. Про це йдеться у вироку Кагарлицького райсуду Київської області від 4 січня, повідомляють Патріоти України.

Як зазначається, суд визнав їх винними у зловживанні службовим становищем у 2008 році, коли посадовці сприяли незаконній передачі низки земельних ділянок площею 37 га приватним особам. Йдеться про передачу у власність 19 фізичним особам двох островів на Дніпрі всупереч забороні законодавства. Крім того, частина землі площею 10 га, передана у приватну власність, перебувала в довгостроковій оренді ТОВ "Центр правової підтримки підприємництва "Бізнес і Право". Ці ділянки є землями водного фонду та рекреаційного призначення, передача яких у власність заборонена взагалі.

Після вилучення земель фірма подала позов про стягнення матеріальної шкоди з РДА, райуправління Держгеокадастру і Держказначейства, який було задоволено, на її користь було стягнуто 1,36 млн грн із держбюджету.

До того ж Остринського визнали винним у незаконному виділенні 12 громадянам 1,44 га державної землі, що перебувала у користування СТ "Барвінок" в с. Підгірці і с. Романків, а також у зміні призначення ділянок із земель промисловості на землі сільськогосподарського призначення та незаконній передачі у власність 290 громадян 34,76 га на території Красненської сільської ради Обухівського району.

Окремо наголошується, що Остринський та Белемець свою вину не визнали. Зазначимо з інформації з відкритих джерел та ЗМІ, що Віктор Остринський очолював Обухівську РДА у 2005-2010 рр, а також був близьким сусідом екс-президента Віктора Ющенка та хорошим другом патріарха Філарета (УПЦ КП).

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...